Het best verkrijgbare biermerk in de Nederlandse horeca

 

Zondag 7 april is het de Dag van het Bier, een mooi moment om eens te kijken hoe het er voor staat met de distributie van de verschillende biermerken in de Nederlandse foodservice!

Heineken het grootste merk in bar/cafes

Het merk Heineken heeft, niet geheel verrassend, het grootste distributieaandeel in het segment ‘bar/cafe’s’ in 8 van de 12 provincies. In een aantal provincies zijn het andere merken die het meest geschonken worden in de bars en cafes, te weten Bavaria in Noord-Brabant, Brand in Limburg, Grolsch in Overijssel en Amstel in Drenthe.

Het segment Sport biedt meer diversiteit

Het beeld van Heineken als grootste merk zien we in meerdere segmenten terug. Een segment dat in deze opvalt is het segment Sport. Hier heeft het merk Heineken ‘slechts’ in 5 van de 12 provincies de grootste distributie. Amstel is het grootste merk in 3 provincies, te weten Noord-Holland, Friesland en Drenthe. Ook hier zien we Grolsch als grootste merk in Overijssel, Bavaria in Noord-Brabant en Brand in Limburg. In Zeeland is Jupiler het meest geschonken bier in de categorie Sport.

 

En hoe zit dat binnen voetbal?

Een leuke nuancering is dat hier over het hele segment Sport gaat, dus inclusief sporten zoals paardensport en cricket. Wanneer we kijken naar alleen voetbal, dan zien we dat het merk Amstel de grootste distributie heeft in 5 van de 12 provincies; naast de bovengenoemde provincies neem Amstel de leiding van Heineken over in de provincies Groningen en Utrecht.

DATLINQ MEET DE DISTRIBUTIE VAN FOODSERVICEMERKEN MET DE MARKET MONITOR

Wil jij weten of de distributie van jouw merk groeit ten opzichte van de concurrentie? Market Monitor meet de distributie voor onder meer frisdrank, alcoholische dranken, warme dranken, frites, sauzen en snacks tot op locatieniveau. Wil je meer weten? Neem contact op met Datlinq!

 

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze marketeers Judith & Isa beantwoorden graag je vragen!