11 mei, 2021

Elke maand is er een thema bij Datlinq en in de maand mei gaan we meer aandacht geven aan het thema ‘Bier’. Deze week hebben we een overzicht gemaakt, met behulp van Data Outlet X, van de leukste biercafés in Nederland. Met de filters Outlet Type, Review Score, Online Consumer Activity en Awards hebben we een selectie gemaakt van de plekken in Nederland waar ze het lekkerste schenken. Wil jij weten welke locatie je moet bezoeken om je speciaal bier te verkopen of waar je je salesteam heen moet sturen? Lees dan snel verder of ga zelf aan de slag met DOx.

 

Wil je zelf op zoek naar de beste locaties (met terras) voor jouw product?

Neem HIER 30 dagen gratis een kijkje in onze database!

Proeflokaal Arendsnest, Amsterdam

Proeflokaal Arendsnest

© Misset Horeca

Deze oer-Hollandse kroeg aan de Herengracht is dé plek om kennis te maken en te leren over lokale bieren. Ze schenken hier bieren van meer dan 50 Nederlandse brouwerijen, dus er is altijd een biertje uit de omgeving beschikbaar. De bar zelf is een gezellige ouderwetse ruimte met houten lambrisering muren en een overvloed aan koperen buizen en glanzende bierkranen. Hoewel deze plek niet hip is, doet dat er nauwelijks toe. Je komt er om te genieten van goede bieren en dat is wat belangrijk is. De komende tijd zijn ze elke dag geopend van 12 tot 18 uur, maar reserveren hoeft niet. Dus wie graag een lesje over Nederlands speciaal bier wilt hebben, moet hier zeker een keer langsgaan.

 

Café-Restaurant de Beyerd, Breda

Café Restaurant de Beyerd

© Misset Horeca

Wie uit Breda of omstreken komt, heeft ongetwijfeld al eens van dit café gehoord. Sinds 1838 is de Beyerd een familiebedrijf, begonnen als café en later ontwikkeld tot bier- en specialiteitenrestaurant en huisbrouwerij. Met 125 verschillende bieren van de fles en nog eens 14 van het vat – waarvan er 5 van de eigen brouwerij zijn – ben je hier aan het goede adres voor een flinke proeverij. Ook is de Beyerd, als 1 van 50 biercafés in Nederland, aangesloten bij de “Alliantie van Biertapperijen”. Zij hebben als belangrijkste gezamenlijke actie het tappen van een uniek ‘Bier van de Maand’. De perfecte plek om een nieuw speciaal bier te verkopen dus. Wil je hier eens langsgaan? Reserveren in niet mogelijk, want ze willen zo veel mogelijk ‘Beyerdgasten’ kunnen ontvangen. Bekijk alvast de menu- en drankenkaart op hun website en ga snel langs voor heerlijke bieren.

 

Café de Klep, Venlo

Café de Klep

© TripAdvisor

Een ouderwetse bierpul met deksel, oftewel, ‘een Klep’, is waar het ‘Preuf en Praotlokaal de Klep’ in Venlo naar is vernoemd. Als je vroeger een glas bier wilde hebben was het heel gebruikelijk om te vragen naar een klep. Helaas kun je die hier nu niet meer krijgen, maar er staan wel nog ongeveer honderd soorten bieren op de kaart. Omdat ze de komende tijd nog even voorzichtig willen zijn, zijn ze alleen open van woensdag tot en met zondag. Je kan een plekje op het terras bemachtigen als er eentje vrij is, want reserveringen kunnen niet gemaakt worden.

 

 

Proeflokaal de Boom, Alkmaar

Proeflokaal de Boom

© Alkmaar Centraal

Proeflokaal de Boom in Alkmaar is gelegen in de oude Bierbrouwerij de Boom. De, in 1647 opgerichte brouwerij, was de grootste brouwerij van Alkmaar. Het ‘waterboom systeem’, waar het proeflokaal zijn naam aan dankt, werd gebruikt om de tonnen met zuiver duinwater vanuit de boot naar de kade te tillen. In 1986 werd het lokaal geopend door Freddy Heineken himself, en sindsdien is het een bruisende plek waar iedereen welkom is. Een jaar na de opening is op dezelfde locatie het Nationaal Biermuseum geopend en sindsdien kun je leren hoe bier gebrouwen wordt, en waarom het vroeger meer gedronken werd dan water. Ze zijn weer elke dag geopend, van 12 tot 18, dus ga zeker een keertje langs! Reserveren is niet mogelijk, je bent welkom om plaats te nemen als er een plekje vrij is!

 

Bar Café de Markies, Leeuwarden

Bar Café de Markies

© TripAdvisor

Bij Bar Café Markies, in het noorden van Friesland, ben je aan het juiste adres voor een speciaal biertje of een hele bierproeverij. Met meer dan 250 speciaal bieren van de fles en nog eens 12 van de tap, is er voor iedereen het juiste biertje te vinden. Tijdens de bierproeverij worden nog eens vier verschillende soorten kazen geserveerd die de biersmaken aanvullen. De komende tijd zijn ze alle dagen, behalve maandag, geopend, van 14 tot 18 uur. De eigenaren zijn altijd op zoek naar nieuwe biertjes, dus misschien is dit wel de perfecte plek om te bezoeken als beginnende brouwer!

 

 

 

Wil je zelf op zoek naar meer biercafés in Nederland?

Neem HIER 30 dagen gratis een kijkje in onze database!