De horeca heeft voor het eerst het aantal bezoeken overstegen ten opzichte van vorig jaar, terwijl thuisbezorging juist iets zakt maar nog steeds boven vorig jaar zit! In het Visit Rapport P11 kijken we naar de periode van 11 oktober tot 7 november. In deze periode waren de horeca en detailhandel bijna volledig open, maar wat zien we hiervan terug in onze resultaten? Lees snel verder en zorg dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen!

Horeca blijft achter op vorig jaar ondanks stijging in bezoeken.

Het aantal horeca bezoeken overstijgt voor het eerst (m.u.v. ook P4) het aantal bezoeken ten opzichte van vorig jaar. In omzet is het vooral de thuisbezorging die een omzetcompensatie moet brengen. Recreatie en fastservice kennen de laagste daling in bezoeken ten opzichte van het voorgaande jaar YTD. Voor restaurants liggen het aantal bezoeken in november bijna 2x zo hoog. Maar al met al is hiermee de achterstand ten opzichte van 2020 niet meer in te halen, ook vanwege de lockdownmaatregelen van dit moment.

Kan je wel wat hulp gebruiken met het bewerken binnen de dynamishce retail markt? Maak dan gebruik van de flexibele field-sales force van onze collega’s van Roamler!

Supermarkt belangrijkste reden van aantrekken retail bezoekers.

Detailhandel heeft zijn verlies in bezoeken aan het begin van het jaar nu meer dan goed gemaakt en zit daarbij gemiddeld op het niveau van 2019. Het is de detailhandel food die groeit met de supermarkt als de trekker. Met YTD groeipercentages van 25% voor retail food en 10% voor retail non-food is er sprake van een respectievelijke groei t.o.v. 2019/2020  in dit geval als doel het evenaren van 2019.

Thuisbezorging iets terug maar nog steeds op hoog niveau van 12%.

In het vorige P rapportage werd er gemiddeld 1 op de 7 avondmaaltijden besteld. Nu praten we over 1 op de 8 avondmaaltijden wat nog steeds veel is. Op papier zit thuisbezorging nog net wat hoger dan in 2020, incl. de pieken in P4/P5 vorig jaar tijdens het hoogtepunt van de lockdown.

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Download onze voorbeelrapportage en zie wat wij voor jou kunnen betekenen!