De 10 populairste cafés van Rotterdam!

Rotterdam markthal

In Nederland zijn er 258.000 foodservice outlets (verkooppunten). Als foodfabrikant kan of wil je niet bij al deze outlets distributie voor je merk verkrijgen.

Natuurlijk zijn niet al deze outlets even populair. Ieder gebied kent zijn eigen hotspots en daar zou je met je merk wel graag willen liggen! Maar hoe vind je deze? Wat zijn de meest populaire foodservice outlets?

Het gebruik van online informatie voor het bepalen van populariteit

Wij zochten het uit voor de bar/cafés in Rotterdam. In onze database combineren we allerlei informatie die online beschikbaar is. We gebruiken informatie van de eigen website en Facebookpagina van de outlets. Maar we gebruiken ook informatie van websites zoals Google, Booking, Tripadvisor of The Fork, waar consumenten hun mening over outlets achter laten.

Met name die laatste informatie kunnen we goed gebruiken bij het selecteren van de meest populaire outlets. Wij maakten voor de bar/cafés in Rotterdam een selectie op de outlets met het hoogste ‘aantal reviews’ en de hoogste ‘review score’. Daarnaast keken we ook naar de outlets met de hoogste ‘groei in het aantal reviews’.

De 10 populairste bar/cafés van Rotterdam

  • Café Pol, Meent
  • Café de Witte Aap, Witte de Withstraat
  • Jazzcafé Dizzy, ’s-Gravendijkwal
  • Locus Publicus Bierlokaal, Oostzeedijk
  • Café de Zondebok & het Zwarte Schaap, Witte de Withstraat
  • Proeflokaal Reijngoud, Schiedamse Vest
  • Café laBru, Hartmansstraat
  • BAR Rotterdam, Schiekade
  • Café de Ouwehoer, Delistraat
  • Paddy Murphy’s Irish Pub, Rodezand

  De uitkomst van de selectie is een lijstje dat veel Rotterdammers zullen herkennen! Het zijn zeker niet alleen toeristische trekpleisters, maar juist de ‘local jewels’ die op het lijstje naar voren komen.

  Wat wordt er gegeten en gedronken bij deze hotspots?

  Steeds meer restaurants maar ook bar/cafés hebben hun menu online staan. Dit biedt een schat aan waardevolle informatie voor foodfabrikanten, zoals het soort gerechten dat geserveerd wordt (bv hamburger, steak of saté), de soorten koffie (espresso, café au lait etc.) en alcoholische dranken (cocktail, gin, whisky etc.), maar vaak ook de merken die geschonken worden (Coca Cola, Red Bull, Heineken, Palm etc.).

  Ook met onze Market Monitor hebben we veel inzicht in de verkrijgbaarheid van merken per outlet. Zo weten we dat er bij café de Witte Aap het merk Pepsi cola wordt geschonken en dat Café LaBru het merk Grolsch als hoofdmerk pils schenkt.

  Wat zijn de hotspots voor jouw merk?

  In dit voorbeeld hebben we gekeken naar bar/cafés in Rotterdam, maar onze database bevat gegevens over iedere plaats in Nederland, voor alle segmenten binnen de foodservice, zoals bar/cafés, restaurants, fastservice, hotels en nog veel meer!

  Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw merk of bedrijf? Probeer dan geheel vrijblijvend onze database uit!