De zomer is nu echt begonnen! Deze maand zoomen we in op de seltzer- en cocktailmarkt. Om de leukste cocktailbars van Europa te vinden, hebben we gezocht met Data Outlet. Met de filters Segment, Review Score en Number of Reviews hebben we een selectie kunnen maken van 14 cocktailbars in Europa. Ze hebben allemaal een ander thema, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze maken fantastische cocktails! Door de Europese dekking van Data Outlet is het gemakkelijk om locaties te vinden die zich buiten jouw eigen markt bevinden; ideaal als je wilt gaan uitbreiden naar andere landen. Wil je een voorbeeld zien van wat er allemaal mogelijk is met Data Outlet in de cocktailwereld? Bekijk dan alle locaties hieronder!

21-06-2021

Wil je zelf direct op zoek gaan naar locaties die passen bij jouw product? Probeer DOx nu 30 dagen gratis en vind de perfecte locaties voor jouw bedrijf.

Limonadier | Berlijn

©Limonadier

De slogan van Limonadier luidt: ‘We love good drinks’. Je bent hier aan het juiste adres voor huisgemaakte drankjes en seizoensgebonden cocktails. Deze zomer hebben ze een speciale selectie op de kaart staan met zomerse kruiden en invloeden. Limonadier ligt in het Bergmannkiez. Dus ben je in de buurt, ga dan zeker een keer langs!

 

 

La Cabane | Straatsburg

©La Cabane

Met een gemiddelde review score van 4,5 sterren, heeft deze cocktailbar in Straatsburg een goede indruk achtergelaten bij eerdere bezoekers. De kaart staat vol klassieke cocktails die een eigen twist hebben gekregen van de ervaren bartenders. De bar ligt midden in het centrum van Straatsburg, dus misschien kom je nog een Europarlementariër tegen als je er bent…

 

 

Cavo Tango | Ialisos

©Cavo Tango

Voor wie deze zomer het Griekse eiland Rhodos bezoekt, is het de moeite waard om bij Cavo Tango langs te gaan. Met een gemiddelde review score van 4,7 sterren weet je zeker dat je op de goede plek bent voor een zomerse cocktail. Geniet van Mediteraanse drankjes op het terras tijdens de lange zomeravonden in Griekenland.

 

 

Hiding in Plain Sight | Amsterdam

©Martin Ambrass

Iets dichter bij huis, in onze eigen hoofdstad, ligt de bekroonde cocktailbar Hiding in Plain Sight. In 2012 stond deze bar in de Top 50 beste cocktailbars van de wereld en die skills hebben ze niet verleerd. Ze zitten ‘verstopt’ in het centrum van Amsterdam, maar via deze link kan je de cocktailbar gemakkelijk vinden!

 

 

Dogma Cocktails | Antwerpen

©Dogma Cocktails

In 2019 en 2020 werd Dogma Cocktails uitgeroepen tot beste cocktailbar van Europa, niet alleen door hun fantastische drankjes, maar ook door het personeel. Je weet niet waar je moet kijken want het maken van cocktails is als het opvoeren van een toneelstuk. Elk bezoek is een ervaring die je niet snel zal vergeten!

 

 

Flying Dutchmen | Amsterdam

©Flying Dutchmen

Met meer dan 800 sterke dranken, is de Flying Dutchmen de grootste cocktail bar van Nederland. Ze hebben de afgelopen jaren meerdere awards gewonnen. Gelukkig kunnen ze nu weer open, maar door de coronamaatregelen van vorig jaar, is het nog steeds mogelijk om je eigen cocktailpakket thuis te laten bezorgen!

 

 

Alchemikas | Vilnius

©Alchemikas

Ook in Oost-Europa weten ze hoe ze goede cocktails moeten maken. Ook Alchemikas heeft een enorm hoge review score van 4,8 sterren. Op de kaart staan meer dan 100 klassieke en gepersonaliseerde cocktails, en de bartenders kunnen ze aanpassen aan de voorkeuren van hun gast.

 

 

 

MAP Maison | Londen

©MAP Maison

Waarschijnlijk is dit een van de weinige cocktailbars die premium cocktails – gemixt en wel – bij jou aan de deur bezorgt. Deze bar in Londen is overdag een plek voor ‘afternoon tea’, en ‘s avonds verandert het in een buisende cocktailbar. En voor wie de afternoon tea nog steeds te laat is kan aansluiten bij de bottomless brunch, waar onbeperkt cocktails en Prosecco gedronken kan worden voor 90 minuten.

 

 

Hemingway Gin & Cocktail Bar | Barcelona

©Hemmingway Cocktails & Gin

Hemmingway is waarschijnlijk een van de weinige cocktailbars met een terras. Maar doordat het klein is gehouden, doet het niet af aan de sfeer en intimiteit die bij de cocktails hoort. De bar is gespecialiseerd in zeldzame gins en whiskeys, evenals een weide keuze aan klassieke cocktails. Gelegen in het midden van Barcelona is het zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

 

 

Colada Cocktails | Parijs

©Colada Cocktails

Colada valt in dit artikel een beetje buiten de boot, maar is toch de moeite waar om eens te bezoeken. Deze locatie is geen cocktailbar, er worden alleen workshops gegeven. Maar dat zou de pret niet mogen drukken, want het is natuurlijk fantastisch om thuis heerlijke cocktails zelf te kunnen maken.

 

 

 

Blue Fox the Bar | Budapest

©Blue Fox the Bar

In het hart van Budapest, worden je cocktails bij Blue Fox the Bar recht voor je klaar gemaakt. Gemiddeld krijgen ze 4,6 sterren als review, dus ook hier weet je zeker dat je goed zit. Het ervaren personeel zorgt ervoor dat je altijd de juiste cocktail krijgt die bij jou past.

 

 

 

 

Little Red Door | Parijs

Bar 5.jpg

©Little Red Door

Verborgen in een klein straatje van het derde arrondissement van Parijs, ligt de cocktailbar Little Red Door. Deze bar is zeven maal genomineerd voor de Worlds 50 Best Bars en hebben meerdere awards gewonnen. Helaas nemen ze geen reserveringen aan, dus het beste is om gewoon aan te kloppen als je de rode deur ooit voorbij loopt.

 

 

Paradiso | Barcelona

Paradiso | The World's 50 Best Bars 2020 | Ranked No. 19

©worlds50bestbars

Als je voor deze bar zou staan in Barcelona, zou je niet weten dat er een cocktailbar zit die de huidige nummer 19 van de wereld is. Aan de voorkant lijkt het een pastrami bar, en je moet door de deur van een koelcel om in de bar te kunnen komen. Als je eenmaal binnen bent is het een feest voor je ogen en smaakpapillen. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

 

 

 

Wil je heerlijke drankjes voor thuis? Lees hier ons artikel over Seltzer, de nieuwste hype in de markt! Of wil je zelf opzoek naar de perfecte horecalocaties voor jouw product? Probeer DOx nu 30 dagen gratis !