21 april, 2021

Gelukkig is het volgende week zover, het moment waar we allemaal op zaten te wachten: de terrassen mogen weer (met beperkingen) open! Om die reden is Datlinq dieper in de mooiste terrassen van Nederland gedoken. De komende weken gaan we verschillende steden uitlichten, zodat jij straks weet waar je terecht kan om jouw producten aan te bieden (of om lekker een biertje of een glas rosé op het terras te drinken)! In DOx hebben wij een selectie gemaakt van een aantal leuke terrassen, op basis van de volgende filters: locality, outdoor seating, review score en online consumer activity. De eerste stad in deze serie is Rotterdam, lees snel verder om te lezen waar jij straks voor de deur moet staan! Hou onze website en social mediakanalen in de gaten voor de volgende steden in deze serie!

Wil je zelf op zoek naar de beste locaties (met terras) voor jouw product?

Neem HIER 30 dagen gratis een kijkje in onze database!

Biergarten Rotterdam

Biergarten Rotterdam

© Biergarten Rotterdam

De naam zegt het al, bij Biergarten Rotterdam ben je aan het goede adres om buiten te genieten van heerlijke bieren. Of het nou een heerlijke glas Gulpener is, een halve liter bier van de tap, of speciaal bieren uit fles of blik van kleine brouwerijen. Bij Biergarten Rotterdam draait het om ambacht en kwaliteit. Om die reden hebben ze onder andere gekozen voor Gulpener, een onafhankelijke familiebrouwerij uit het Limburgse heuvellandschap. Naast heerlijke bieren met alcohol hebben ze ook alcoholvrije bieren per fles. Verder kan je genieten van heerlijke wijnen,  homemade limonades en craft soda’s. Bij Biergarten kan je niet alleen lekker drinken, ze hebben een rijkelijk gevulde menukaart met Zuid-Amerikaans geïnspireerde gerechten, waarvan veel bereid wordt op de barbecue.

 

Café Vader Kleinjan

Cafe Vader Kleinjan

© Vader Kleinjan

Op één van de mooiste historische plekken in Rotterdam ligt Vader Kleinjan. Op het terras geniet van je van zicht op de Oude Have, het Witte Huis en van de Rotterdamse bruggen. Het Witte Huis is een van de weinige plekken in centrum van Rotterdam die het bombardement van 1940 heeft doorstaan en is volgens sommige de eerste wolkenkrabber van Europa! Met speciaal bieren van de tap of uit de fles en heerlijke wijnen kun je de hele middag genieten van de zon, waar een lekker hapje natuurlijk niet mag ontbreken. Voor degene die niet van poespas houdt, is Café Vader Kleinjan de ideale optie.

 

 

Restaurant De Tuin

Restaurant de Tuin van de Vier Windstreken

© Restaurant de Tuin van de Vier Windstreken

Ben je op zoek naar verkoeling buiten de stad? Aan de Kralingse Plas ligt restaurant De Tuin van de Vier Windstreken. Op dit geweldige terras kan je aan het water genieten van kun je heerlijk brunchen, lunchen of dineren in de zon. Je kan er genieten van klassiekers als een heerlijke steak of van een verse dorade. Dit kan allemaal onder het genot van een koud pilsje, een gekoeld flesje wijn of een lekkere fles bubbels. Met uitzicht op de Kralingse Plas geniet je van het beeld van zeil- en roeibootjes die langs komen varen. Zoals ze zelf zeggen: ‘als Rotterdam het Manhattan aan de Maas is, vervult het Kralingse Plas de rol van Central Park en met een beetje goede wil is de Kralingse Plas de roeivijver in New York’s beroemdste park’.

 

 

Keile Café

Keile cafe

© Keile Cafe

Deze ‘verborgen schat’ van Rotterdam West mag je zeker niet missen, Keile Café is een permanent festival net buiten het centrum. Omdat het net buiten het centrum van Rotterdam ligt kun je ontsnappen van de drukte. Eenmaal aangekomen kan je genieten van liveoptredens en dj’s, je waant je direct op een festival. Je kan er genieten van een lekkere Erdinger of een lekker wijntje. Bij Keile Café kan je genieten van een wisselend menu van de ‘vuurkeuken’, een grill met hoog vuur, met zowel vlees als vegetarische gerechten.