22 maart, 2021

Het is vandaag Wereldwaterdag! Een volwassen persoon moet 1,5 – 2 liter water per dag drinken, het is dus van belang dat je genoeg water tot je beschikking hebt. Als je 8 uur per dag op kantoor zou zijn, betekent dit dat je ongeveer de helft van je waterconsumptie op kantoor nuttigt. Maar waar komt het drinkwater bij bedrijven vandaan? Datlinq zocht het uit!

Bij bedrijven tot 20 FTE (full-time equivalent) is te zien dat >80% hun drinkwater uit de kraan halen. Hier is goed te zien dat andere merken de voorkeur krijgen boven Chaudfontaine en Spa.

Tot bedrijven tot 200 FTE is een geleidelijk afname van ‘alleen kraanwater’ te zien, Chaudfontaine maakt in dit segment een inhaalslag ten opzichte van Spa. Vanaf bedrijven groter dan 200 FTE wint Chaudfontaine terrein en is de distributie zelfs hoger dan dat van kraanwater. In het segment 200-500 FTE neemt Chaudfontaine het stokje van ‘alleen kraanwater’ over.

Bij bedrijven met meer dan 500 FTE neemt Chaudfontaine afstand van de concurrentie. Waar Spa tot 200-500 FTE gestaag mee kon groeien, verliest het in het segment >500 FTE zelfs een deel van hun distributieaandeel (-1,6%).

Wil jij inzicht in de distributie van jouw merk in een ander segment, of wil je toegang tot andere inzichten uit de foodservice markt?

Download HIER gratis een Market Monitor voorbeeldrapportage!

Bekijk in de grafieken hieronder de precieze distributie per bedrijfsgrootte of per soort water!

Figuur 1: Distributie water per bedrijfsgrootte

Figuur 2: Distributie water per soort water