Key Account Manager (40 uur)

Heb jij ook een passie voor de foodmarkt? En wil je de uitdaging aan gaan om samen met onze klanten mee te denken en ze te helpen hun marktbewerking te optimaliseren? Vind je het ook nog eens leuk om te werken voor een snelgroeiend bedrijf, voor klanten in heel Europa en dat vanuit het hart van Rotterdam? Dan zou je zomaar eens heel goed kunnen passen in ons sales team zodat je Datlinq kunt komen versterken.

Wie zijn wij?

Datlinq is dé partner van food professionals in datagedreven marktbewerking. Wij zijn een jonge onderneming die locatiedata over hippe koffiebars, hotels, restaurants, supermarkten, cafés en vele andere locaties verzamelt, verrijkt en ontsluit. Big data in food!

Wij beheren een internationaal dataplatform genaamd ‘Datlinq Places’. Wij helpen foodfabrikanten in het vinden van de perfecte match tussen hun producten en de behoeften van de lokale ondernemer/consument. Wij helpen foodfabrikanten om op basis van data de perfecte product markt combinatie te vinden. Om dit te doen wisselt Datlinq Places data uit met vele andere bronnen en systemen. Foodfabrikanten hebben hun waardevolle informatie van (digital) marketing, sales, groothandels, hardware, etc. beschikbaar op één centrale plaats.

Met slimme selecties, algoritmes en advies zorgen we voor de optimale marktbewerking en inzichten voor foodfabrikanten. Tot onze klantenkring behoren multinationals als Red Bull, Coca Cola, Unilever, FrieslandCampina, Heineken maar ook lokale spelers zoals Texels bier, Izico en Bickery. We werken met meer dan 80 Europese merkfabrikanten.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je vertaalt het Datlinq concept naar jouw klanten en zet deze actief om in sales opportunities.
 • Je bent verantwoordelijk voor de omzetgroei van de Datlinq producten en -diensten door het uitbouwen van huidige klantrelaties en het acquireren van nieuwe klanten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande klantrelaties op dusdanige wijze dat klanten geïnspireerd blijven door de dienstverlening en producten van Datlinq.
 • Je werkt nauw samen met (inter)nationale projectmanagers, product owners, business consultants en de trade marketeer om jouw klanten verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Gezamenlijk formuleren jullie een oplossing die het beste past bij jouw klanten en prospects.
 • Je creëert met jouw persoonlijk leiderschap een goede omgeving om succesvol te kunnen zijn en gaat actief om met collega’s/middelen en je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Datlinq.
 • Je analyseert en rapporteert salesresultaten periodiek en tijdig op een dusdanige manier dat het bijsturen op resultaten mogelijk maakt.
 • Je bent deel van het sales team en zal binnen dit team meewerken aan het optimaliseren van onze (inter)nationale salesstrategie en dit vertalen naar doelen die we als team gaan verwezenlijken.
 • Je rapporteert aan de Sales Manager van Datlinq.

WIE BEN JIJ?

Jij bent een commerciële én ambitieuze HBO/WO’er met 3-10 jaar relevante werkervaring in sales. Je bent klant- en doelgericht om de kansen in de markt optimaal te benutten. Je weet van aanpakken en bent een echte doorzetter. Je vindt het leuk om nauw samen te werken met je collega’s voor het beste resultaat en je wilt graag bijdragen aan een uitbouw van het Benelux en Europese netwerk van Datlinq.

In het kort:

 • Je hebt een grote passie voor sales en jouw klanten.
 • Je hebt een winnaarsmentaliteit en een onuitputtelijke bron aan energie, ondernemerschap en resultaatgerichtheid.
 • Je bent goed in adviseren en weet dit om te zetten naar concrete producten en diensten. Ook kun je de complexe projecten volledig overzien en kun je de gevolgen van je advies en beslissingen overzien op lange termijn.
 • Je bent een echte ‘spin in het web’ en je kunt meerdere zaken tegelijkertijd managen in de samenwerking met collega’s.
 • Je kunt je werk goed organiseren en focust op beschikbare tijd, belangrijkheid en urgentie van zaken.
 • Je accepteert niet zomaar een ‘nee’, maar onderzoekt altijd welke mogelijkheden er wél zijn.
 • Je hebt interesse in de belangen van de klant en bent actief bezig met de belangen van iedere stakeholder.
 • Je weet keybeslissers te binden en kunt op diverse niveaus acteren.Je bent een sterke beïnvloeder en daadkrachtige onderhandelaar en weet je de deal ook succesvol af te ronden.
 • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels, eventueel andere talen beheersen (Duits/Frans etc) is een pré
 • En ‘last but certainly not least’ je vindt het niet erg hard te werken, maar houdt ook zeker van een geintje en een drankje op zijn tijd.

WIJ BIEDEN:

Een uitdagende functie voor iemand die graag in een succesvol bedrijf wil werken. Een team met professionals met hart voor foodservice en retail en de nodige dosis humor en plezier. De salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn concurrerend en mede afhankelijk van je ervaring, inbreng en resultaten. Jij rapporteert aan de Sales manager. Geïnteresseerd of wil je nog meer informatie? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV gericht aan info@datlinq.com of neem contact op via tel.  010 28 68 920.

Wij maken je erop attent dat een internetcheck onderdeel kan uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Zurück zur Übersicht

Lesen Sie weiter

Hallo,

Annemarie Kremer beantwortet all Ihre Fragen zu unseren offenen Stellen!