1 april, 2021

Met name het aantal bezoeken aan de horeca voor afhalen en on-the-go is gedaald. We nemen je mee in het aantal bezoeken aan de Out of Home-markt en de cijfers over de horeca en thuisbezorging van P2 (1 februari 2021 – 28 februari 2021). Lees verder om alles te weten te komen over cijfers van thuisbezorging, horeca en shoppen food. Deze cijfers komen uit het Visit Report van Datlinq.

Wil jij toegang tot het grootste consumentenonderzoek van Nederland over de Out of Home-markt?

Download HIER gratis een Market Monitor gratis voorbeeld om een beeld te krijgen!

Bezoeken aan horeca (inclusief fast service)

Met gemiddeld  4 miljoen bezoeken per week ligt horeca in bezoeken onder het laagste punt van 2020. Het aantal bezoeken aan de horeca ligt 70% lager in P1 en P2 ten opzichte van 2020. In een normaal jaar zijn de eerste perioden meestal niet de beste voor de horeca, dit zijn vooral de zomermaanden. Fast service doet het binnen de horeca minder slecht, fast service ziet een daling van 40% in het aantal bezoeken.

Aantal bezoeken aan de horeca in 2021

Figuur 1: Aantal bezoeken aan horeca in 2021

Cijfers thuisbezorging 2021

In P2 van 2021 is het aantal thuisbezorgde maaltijden licht gedaald naar 4,1%, in P1 lag het aantal thuisbezorgde maaltijden op 4,7%. Deze cijfers liggen substantieel boven het niveau van 2019. In 2019 was het aantal thuisbezorgde maaltijden maar 2,5%. 2020 is tot nu toe het beste jaar geweest voor thuisbezorging, destijds lag het percentage gemiddeld op 7%. Het aantal bezorgde maaltijden daalt dus, maar misschien is dit de opmars naar een stabielere groei voor de komende jaren?

Hoe zit het met de cijfers over thuisbezorging per leeftijdsgroep? Opvallend is dat de groep 50+ een groeiend aandeel (t.o.v. P1) van hun maaltijden laat bezorgen, terwijl het aantal bezorgde maaltijden in de groep tot 50 jaar afneemt. Beide groepen bestellen minder maaltijden in het nieuwe jaar, maar de afname bij de groep <50 jaar is groter dan de groep 50+. Zou dit te maken hebben met de goede voornemens of komt dit door de strengere maatregelen van de overheid in het nieuwe jaar?

Cijfers thuisbezorging Nederland totaal

Figuur 2: Cijfers thuisbezorging Nederland 2021

Cijfers thuisbezorging Nederland per leeftijd

Figuur 3: Cijfers thuisbezorging per leeftijdsgroep

Meer weten over de laatste cijfers over thuisbezorging of het aantal bezoeken aan de horeca?

Download HIER gratis een Market Monitor gratis voorbeeld om een beeld te krijgen!