Dag 3 en de laatste dag uit een reeks over koffie. De afgelopen dagen hebben we al gekeken naar welke manier van koffiezetten het populairste is en hoeveel koffiebar locaties er zijn in de landen om ons heen. Met vandaag welke soort koffie het populairste is, én kijken we naar de merk distributie van alle koffiemerken per sector (alle cijfers die we geven in de grafieken zijn in procenten). Dus, schenk nog 1 keer dat kopje koffie in, ga er nog een keer goed voor zitten en enjoy!

Verdeling van de verschillende soorten koffie.

Het eerste wat ons opvalt is het feit dat gewone koffie nog steeds het meest wordt gedronken door de consumenten. In ons vorige artikel hebben we al laten zien hoeveel procent van de koffie gezet wordt met verse bonenmachines (als je dit artikel gemist hebt, klik dan hier). Dit zou de verklaring kunnen zijn waarom gewone koffie nog steeds het lekkerst wordt gevonden. Maar met de opkomst van het aantal koffiebars, zou de ambacht die deze barren laten zien met hun ”latte art” de verklaring kunnen zijn waarom we koffies met additionele ingrediënten erin zien toenemen. Ook zien we dat de espresso in populariteit is gestegen, terwijl de macchiato’s gelijk zijn gebleven.

Kijk gratis ons webinar terug en ben op de hoogte van de verwachtingen voor 2022 voor de Out of Home-markt!

Merk distributie in verschillende sectoren in de Out of Home markt.

Koffie is dus nog steeds een warme drank waar veel mensen van genieten. Maar welk merk is het grootst en in welke sector? Via het dropdown menu kan je per sector de merk distributie bekijken. Wat we dan vervolgens zien in onze gegevens is dat van alle koffiemerken Douwe Egberts een leidende positie heeft in de meeste sectoren. Behalve bij bijvoorbeeld de tankstations sector waar Piacetto de grootste is.

Verdeling van warme dranken.

Ten slotte zien we dat koffie de populairste warme drank is die de consument drinkt. In totaal is 70% van alle geconsumeerde warme dranken een vorm van koffie. ‘Andere warme dranken’ worden vaker gedronken dan in het begin, en thee is gedaald in vergelijking met de 3e periode van 2021.

Vraag gratis een voorbeeldrapportage aan en zorg dat jij voorbereid 2022 in gaat!