De afgelopen dagen stonden bij ons in het teken van koffie, koffie en nog eens koffie. We hebben jullie laten zien welke apparatuur het populairste is om te gebruiken, dus halfautomaat of volautomaat. Om door te pakken over koffie, laten we jullie zien hoe populair koffie is in andere landen, en waar relatief gezien de meeste koffiebars te vinden zijn. Dus schenk nog een kop koffie in, sit back and enjoy!

Tijdens het verzamelen van onze data over de koffiebars hebben we alleen gefocust op locaties die puur en alleen koffie verkopen, en dus niet lunch of iets dergelijks aanbieden. Een koffiebar die ook bijvoorbeeld broodjes verkoopt zien wij als een locatie om te lunchen en geen koffiebar. Alle cijfers die we gevonden hebben zijn gemeten ten opzichte van eten en drinken in het betreffende land. Na het definiëren van deze grenzen hebben wij de volgende data voor jullie verzameld! En wat opvallend is om te zien is dat het Verenigd Koninkrijk, die bekend staan om hun thee cultuur, procentueel gezien het meeste aantal koffiebars heeft. Met iets meer dan 10% aan koffiebars van alle locaties die aan eten en drinken doen, zijn ze de grootste van de 5 gemeten landen. Opvallend is de 2 na grootste, Luxemburg. Met iets meer dan 5% vallen ze op als je kijkt naar andere landen.

Wil je weten waar al deze koffiebars zich bevinden? Klik hier om jouw gratis DOx proefperiode te starten!

De Britse koffiecultuur is pas in begin jaren 90 ontstaan, dit is mede te danken aan de invloeden vanuit Noord-Amerika. Series zoals Friends lieten groepen vrienden zien die samen de hectiek ontglipten door koffie te drinken in een koffiebar. Hierdoor kende zowel de Amerikanen als de Britten een enorme groei in koffiebars in hun landen, geleid door ketens zoals Starbucks. Hierdoor valt onder andere het grote aantal van koffiebars te verklaren in het Verenigd Koninkrijk.