Alle cafetaria’s van Amsterdam in kaart

Af en toe eens heerlijk snacken, wie doet dat nu niet? Of het nu een patatje Joppie is of een broodje kroket: in Nederland zijn de mogelijkheden haast onbeperkt! Naast alle traditionele snacks als de frikandel speciaal, de berenhap en de kroket zijn er nu ook tal van nieuwe variaties. Wat te denken van puntpaprika chipotle kroket met tomaatlimoensalsa of ambachtelijke handgesneden friet met truffelmayonaise? Het snackaanbod in Nederland is dan ook beslist niet bescheiden te noemen. Om je hier een indruk van te geven, hebben we het aantal cafetaria’s in Amsterdam overzichtelijk gemaakt.

Alle cafetaria’s in Amsterdam

Volgens de meest recente cijfers uit onze database Data Outlet zijn er in Amsterdam 228  cafetaria’s te vinden. Vanzelfsprekend is de dichtheid in het centrum van Amsterdam het hoogst: hier zijn in totaal 50 cafetaria’s te vinden. Op het kaartje kun je duidelijk zien dat hoe verder je uit het centrum gaat, hoe minder de dichtheid aan snackbars wordt.

Een ander gegeven is dat sommige snackbars bijna buren van elkaar zijn. Dit zie je vooral terug in de Ferdinand Bolstraat, bij de Burgemeester de Vlughtlaan en op het Krugerplein. Vind jij slechts één  cafetaria in een straat niet genoeg? In de Jan Evertsenstraat, Jan van Galenstraat, Amstelstraat en Kinkerstraat kun je zelfs minimaal vier  cafetaria’s vinden.  Keuze genoeg dus!

Top 5 cafetaria’s

Door middel van de Market Monitor hebben wij de top vijf cafetaria’s met de grootste frietdistributie geselecteerd. Verspreid door het stadscentrum van Amsterdam, staan de volgende cafetaria’s in de top 5: Febo, Snackbar de BelgSnackbar Florida, Snackbar de Meeuw en Snackbar de Boei. Deze vijf cafetaria’s zijn oranje gemarkeerd op de kaart.

Al met al is het dus niet moeilijk om in Amsterdam een cafetaria te vinden. In dit artikel is Amsterdam als voorbeeld genomen, maar Datlinq kan dit natuurlijk ook voor andere steden zien. Het is eveneens mogelijk om te kijken welk merk fritessaus de grootste distributie heeft of welke verkooppunten allemaal bier verkopen. Ben je benieuwd welke soort frituurvet cafetaria’s gebruiken? Ook dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Retour au sommaire

En savoir plus