Het zomer effect op de horeca is beperkt, maar thuisbezorging in Nederland blijft maar stijgen! In het Visit Rapport P9 kijken we naar de periode van 16 augustus tot 12 september. In deze periode waren de horeca en detailhandel bijna volledig open. Maar wat zien we hiervan terug in onze resultaten? Lees snel verder, en zorg dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen!

Zomereffect op de horeca zeer beperkt.

De bezoeken aan de horeca incl. fastservice (excl. thuisbezorging) liggen de afgelopen 3 perioden op om en nabij de 50% van het aantal bezoeken van 2020, en ook van 2018/2019. Dit betekent dus dat het zomereffect met zijn lekkere weer geen grote impact heeft gemaakt op de Nederlandse horeca. Vooral dranken, en ook logies en restaurants liggen lager. Waar relatief betere prestaties zijn, is in de fastservice en recreatie/cultuur. Als we naar alleen restaurants kijken is het beeld vergelijkbaar. Echter praten we hier over een 3,5 mln. aantal bezoeken per week aan restaurants in P7 t/m P9. Alleen vergeleken met vorig jaar lag dit aantal nog op 6,5 mln. aantal bezoeken per week.

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Download onze voorbeelrapportage en zie wat wij voor jou kunnen betekenen!

Stabilisatie in het aantal retail bezoeken over de laatste 6 perioden.

In P7 t/m P9 neemt het aantal bezoeken aan speciaalzaken verder af. Het aantal bezoeken aan de supermarkt is gelijk aan de voorgaande 3 maanden evenals de shoppen non-food die bijna 4 mln. bezoeken gemiddeld per week heeft. De non-food staat hiermee in bezoeken op hetzelfde niveau als vorig jaar (YTD +2,3% t.o.v. 2020). Food detailhandel behoudt zijn voorsprong (YTD +35% t.o.v. 2020).

Thuisbezorging piekt in P9 naar bijna 10%.

Met een percentage van 9,7 bereikt thuisbezorging een aandeel in het aantal maaltijden thuis vergelijkbaar met de topperiode van P5 in 2021, tijdens de meest strikte lockdown. Het is niet alleen te verklaren door een een stijging van het aantal personen onder de 50 jaar dat bestelde ook komt het door een stijging van het aantal maaltijden per week dat wordt thuisbezorgd.

Nieuwsgierig geworden? Download onze voorbeelrapportage en zie wat wij voor jou kunnen betekenen!