De horeca heeft slechts een kleine stijging in de zomer gekend, terwijl thuisbezorging continu blijft pieken! In het Visit Rapport P10 kijken we naar de periode van 13 september tot 10 oktober. In deze periode waren de horeca en detailhandel bijna volledig open, maar wat zien we hiervan terug in onze resultaten? Lees snel verder en zorg dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen!

Horeca slechts kleine plus in de zomer.

Langzamerhand bewegen de lijnen van 2020 en 2021 voor de horeca weer naar elkaar toe. Dit is te danken aan het feit dat 2021 stabiel blijft op 1 mln. bezoeken, waar in 2020 een daling te zien was vanuit een startpunt van 22 mln. Wellicht dat eind 2021 nog in staat is boven 2020 uit te komen, maar dat zal afhankelijk zijn van het effect van de nieuwe COVID-19 maatregelen. Dit alles na een matige zomer met weinig zonnig weer en minder toerisme (o.a. door het rood kleuren van Nederland).

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Download onze voorbeelrapportage en zie wat wij voor jou kunnen betekenen!

Na de zomer weer stijging retail-bezoek.

Het bezoek aan de detailhandel non-food loopt alsmaar verder op, zo veel zelfs dat de bezoekersaantallen nu voor het eerst boven vorig jaar uitkomen (YTD). Echter ook food heeft weer een opleving na de zomer, waar de bezoekersaantallen al duidelijk boven die van vorig jaar lagen. Non-food staat in vergelijking met vorig jaar op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar  (YTD +2,3% t.o.v. 2020) voor wat betreft bezoeken. Food detailhandel behoudt zijn voorsprong (YTD +35% t.o.v. 2020).

Thuisbezorging piekt in P10 zelfs naar ruim 13%!

De thuisbezorgd markt blijft maar goeien in aandeel. Met name voor de groep tot 50 jaar lijkt de groei van thuisbezorging niet meer te stoppen. Dit verklaart o.a. het achterblijven van de fysieke horeca, waar zowel food retail als thuisbezorging dominant zijn binnen de foodservice en retail markt. Wat verder opvallend is, is dat nu 1 op de 7 avondmaaltijden wordt thuisbezorgd wat aanzienlijk groot te noemen is.