Het maken van goede cocktails is een vak apart, al helemaal als het maken hiervan even spectaculair als een theatershow is. In de meeste steden zijn wel een aantal goede cocktailbars te vinden, maar hoe staat dat in verhouding met de normale bars en cafés? In dit artikel duiken we dieper in de verhoudingen tussen cocktailbars en andere soorten drinkgelegenheden.

6 juli, 2021

Ga zelf op zoek naar de perfecte locaties voor jouw product! Probeer Data Outlet X nu 30 dagen gratis! 

Wat is de huidige situatie in de hoofdsteden?

Voor Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk hebben we een overzicht gemaakt van de landelijke percentages en die van de hoofdsteden. In elke van deze landen zijn er in de hoofdsteden relatief meer cocktailbars te vinden dan in de rest van het land. Zo is in Frankrijk maar 3,1% van alle drinkgelegenheden een cocktaillocatie, maar is het aandeel in Parijs meer dan 20%. Parijs is dan ook de winnaar van de hoofdsteden, want in geen van de andere 5 is de verhouding zo in het voordeel van de cocktailbars.

Waar je ook zou denken dat de cocktailschenkers het goed doen, is Londen, maar dat valt enigszins tegen met maar 9,1% cocktailbars ten opzichte van alle drinkgelegenheden in de Britse hoofdstad. De enige stad die dit lager heeft is Luxemburg. Berlijn en Amsterdam doen het beide wel heel goed. Met iets meer van 12% is toch bijna een achtste van de drinkgelegenheden volledig gericht op het maken en serveren van cocktails.

Welk land staat er op de eerste plaats?

Duitsland heeft relatief, en in absolute aantallen, de meeste cocktaillocaties. Met 5,4% ten opzichte van het totale aantal, heeft het een ruime voorsprong op Nederland, waar 4,5% zich richt op het maken van cocktails. Daarna komt België, met 4%. Frankrijk en Groot-Brittannië zitten allebei nog boven de 3%, maar Luxemburg haalt dat niet. Het kleinste landje uit deze lijst staat resoluut op de laatste plaats. Maar 1,7% van alle drinkgelegenheden heeft als hoofdactiviteit een cocktailbar.

In juni schreven we al over de leukste cocktailbars van Europa. Kijk hier waar je deze kan bezoeken!


Ga zelf op zoek naar de perfecte locaties voor jouw product! Probeer Data Outlet X nu 30 dagen gratis!