In het Visit Report P6 kijken we naar de periode van 24 mei tot 20 juni. In deze periode waren de horeca en retail sectoren bijna volledig open. Maar wat kunnen we daarvan in onze resultaten zien? Allereerst begint de horeca weer te groeien. Na de versoepelingen is een duidelijke toename zichtbaar geworden. De retail sector laat weinig verrassingen zien in P6. Anders dan de thuisbezorging, dat weer een onverwachte wending maakt! Lees snel verder en zorg dat je de laatste ontwikkelingen mee krijgt!

13 juli, 2021

Zorg dat jij altijd op de hoogte bent van de meest recente trends in de Out of Home-markt! Download hier de Market Monitor voorbeeldrapportage en zie wat wij allemaal meten en voor welke onderwerpen wij inzichten creëren!

Bijna 60% meer bezoeken aan de horeca in P6!

Nadat er in mei zelfs een daling was te zien in de bezoeken aan de horeca, moesten deze nu toch echt gaan stijgen. In P6 waren er ongeveer 8,1 miljoen bezoeken aan de horeca, een stijging van bijna 60%! Toch ligt dat aantal nog steeds onder het niveau van P6 2020, toen de stijging na de versoepelingen een stuk meer vaart had. De cafés en koffiebars gingen er het minst op vooruit in P6. Dit segment heeft 73% minder bezoeken dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Detailhandel beweegt verder door naar het gemiddelde van 2018 tot 2020

Hoewel de daling minder groot was vergeleken met de vorige periode, daalt het aantal bezoeken aan de detailzaken licht. De supermarkten dragen flink bij aan de daling, want er waren 3 miljoen bezoeken minder in P4 t/m P6 dan in P1 t/m P3. Shoppen non-food is het enige segment dat een stijging laat zien in die periode. Met een stijging van 42% zorgt deze sector ervoor dat de daling enigszins beperkt blijft. Al met al werden er zo’n 2,2 miljoen bezoeken minder gedaan aan de totale detailhandel in Q2.

Thuisbezorging opnieuw een uitschieter!

De thuisbezorging zorgt weer voor een verrassing. In P6 werden 6,1% van de geconsumeerde maaltijden thuisbezorgd, het hoogste percentage van 2021! De verantwoordelijken voor deze stijging is de leeftijdsgroep ‘tot 50 jaar’. Met een toename van 7,1% naar 10,7% zorgen ze ervoor dat het totale percentage flink omhoog schiet. De groep 50-plus blijft al 6 maanden vrij stabiel, maar daalt voor het eerst dit jaar onder de 1%. Dit is bovendien het laagste niveau van de afgelopen anderhalf jaar in deze leeftijdsgroep.

 

Zorg dat jij altijd op de hoogte bent van de meest recente trends in de Out of Home-markt! Download hier de Market Monitor voorbeeldrapportage en zie wat wij allemaal meten en voor welke onderwerpen wij inzichten creëren!