Nog maar twee maanden en dan is het weer Kerstmis. Een tijd waarin je samen met familie en vrienden tijd kunt doorbrengen onder het genot van eten en drinken. Heb jij producten die perfect zijn voor speciaalzaken, of wil je er gewoon meer over weten? Met deze week, slijterijen. Heb jij dus producten die voor slijterijen interessant zijn? Of wil je graag met slijterijen samenwerken? Met onze data weet jij waar je de meeste slijterijen kan vinden en dus hoe jij jouw afzetmarkt kan vergroten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en kom te weten hoe wij jou kunnen helpen!

(Met slijterijen bedoelen we alleen de winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van sterke drank en dus bijvoorbeeld geen supermarkten die ook alcohol verkopen. De percentages hebben we berekend door te kijken naar het totaal aantal slijterijen in de betreffende landen, en deze vervolgens te delen door het aantal slijterijen per land)

Wil jij jouw product een sales boos geven? Klik hier om je 30 dagen gratis proefperiode van DOx te starten!

 

Als we kijken naar de landen steekt Duitsland er met kop en schouders bovenuit. In Duitsland kan je maar liefst 54% van de slijterijen vinden en heeft het zelfs een 30% voorsprong op de nummer 2, het Verenigd Koninkrijk. Mocht je dus een nieuwe of bestaande drank bij een groot deel van de slijterijen willen verkopen, dan kan Duitsland een goed startpunt zijn. Als je in Duitsland begint, heb je direct toegang tot meer dan de helft van het aantal slijterijen!

Wil je niet direct de grootste markt proberen te veroveren, maar juist rustig van start gaan? Dan is het misschien beter om te beginnen binnen Nederland (9,41%) en Frankrijk (13,75%). Zeker Nederland kan aantrekkelijk zijn door het kleine oppervlak.

Ben je toch meer op zoek naar een kleinere markt om te beginnen, zijn Luxemburg en België goede landen om te starten. Met een respectievelijke aandeel van 0,05% & 2,89% zijn dit de landen met het kleinste marktaandeel binnen de slijterij sector.  Door in deze landen te beginnen kan je langzaam je marktaandeel en je bekendheid uitbreiden.

Een beetje overweldigd door de percentages per land? Geen nood, onze collega’s van Roamler kunnen je helpen met de uitvoering met hun flexibele field sales force!