Dit is het bier dat jij als student de komende jaren drinkt

bier student

Deze week begint het weer: overal in Nederland schrijven studenten zich in bij studenten- en studieverenigingen. Jij ook? Zo ja: grote kans dat je de komende jaren regelmatig een Bavaria drinkt.

Uit een steekproef van de database van Datlinq, waarin gegevens van studie- en studentenverenigingen uit heel het land zitten, blijkt dat de Brabantse bierbrouwer het populairste merk is onder verenigingen. Op 27 procent van de verenigingen schenken ze het. Met op de tweede plaats Heineken, dat studenten bij 22 procent van de verenigingen drinken.

 

Daarmee kun je overigens niet zeggen dat Bavaria marktleider is. Brand (plek zes) en Amstel (plek zeven) zijn onderdeel van Heineken. Zo bezien komt het percentage studenten- en studieverenigingen dat merken van Heineken schenkt op 34 – dat is 7 procent meer dan Bavaria

Wat de corpora drinken


Overweeg je een lidmaatschap bij een van de studentencorpora? Bij Minerva in Leiden komt Heineken uit de tap. De leden van het Amsterdam Studentencorps drinken Amstel, en de Groningers van Vindicat vullen hun glazen met Bavaria. Deze drie zullen overigens niet gauw van biermerk wisselen. Bij dergelijke klassieke verenigingen zetten brouwerijen namelijk alles op alles om de vele duizenden liters bier die de studenten er maandelijks drinken ieder jaar weer veilig te stellen.

De overige studentverenigingen, daarentegen, hebben minder moeite een ander biertje te proberen. Het merk Jupiler groeide de afgelopen vijf jaar met minstens met 5 procentpunt. Terwijl we dat merk bij de studenten vijf jaar geleden nog nauwelijks tegenkwamen.

Studenten drinken veel


Hoewel het leuk kan zijn om bij een studentenvereniging te gaan, is je lever er misschien minder blij mee.  Onder 20- tot 24-jarigen is zelfs het hoogste percentage drinkers te vinden, 87 procent van de mensen in die leeftijdscategorie drinkt, becijferde het Trimbos-instituut. Waarschijnlijk zullen we nog wat jaren moeten wachten voordat Datlinq de eerste studentenvereniging met alleen alcoholvrij bier kan registreren.

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze Marketing Manager Inge beantwoordt graag je pers- en nieuwsvragen!