Hoewel binnen de Nederlandse foodservice markt thee het vaakst wordt gezet met losse zakjes, zijn verse thee en losse thee in opkomst. Deze groei is met name terug te zien in de horeca segmenten.

 

Het afgelopen jaar is voornamelijk het gebruik van losse thee in de horeca toegenomen. Met name in restaurants, coffeebars en lunchrooms is het gebruik van deze thee het hoogst.

Distributie losse thee per hoofdactiviteit

Distributie losse thee per regio

Van deze locaties wordt losse thee het meest gebruikt in Noord-Holland gevolgd door Gelderland en Flevoland. Niet alleen in provincies, maar ook in de steden zijn de verschillen zichtbaar. Het gebruik van de losse thee is het hoogst in Utrecht en Amsterdam. De groei van losse thee gaat ten koste van de verse thee en zakjes

Ook in de steden zijn er verschillen waarneembaar en is het gebruik van losse thee het hoogst in Amsterdam en Utrecht. Het gebruik van verse thee is in Amsterdam het hoogst.

Meest gebruikte merken

In restaurants, lunchrooms en coffeebars zijn Pickwick en Lipton de meest gebruikte merken bij de zakjes thee. De meest gevoerde merken onder de losse thee zijn Fleur de Café en Senza.

Wil jij meer weten over veranderingen in de markt?

Download nu onze gratis voorbeeld rapportage!