Naar welke strandtent ga jij?

De zomervakantie is weer begonnen en het is weer tijd om lekker naar het strand te gaan. Naast lekker zonnen, zwemmen in het water is het ook lekker om een hapje en drankje te nuttigen bij een van de vele paviljoens die ons land rijk is. In dit artikel zullen wij inzicht geven in het aantal paviljoens in Nederland en de ligging ervan en zullen wij gaan kijken welk bier het meest getapt wordt, welk merk frisdrank het meest wordt gedronken, of Douwe Egberts ook bij paviljoens de nummer 1 is en welke merk friet het meest verkocht wordt

Sinds 2012 is het aantal met 21,5 procent toegenomen. Van alle paviljoens bevindt bijna 80 procent zich in Noord-Holland, Zeeland of Zuid-Holland.

Maar in welke plaats bevinden zich nou de meeste paviljoens? De nummer 1 is Den Haag met maar liefst 78 paviljoens, gevolgd door Zandvoort met 37 paviljoens.


Bier, koffie, frisdrank en friet zijn belangrijke producten voor de paviljoens en hier zijn interessante verschillen te zien t.o.v. het landelijke beeld in fullservice/drankverstrekkers.

Bier

Hoe lekker is het om aan het einde van de dag lekker op het terras te zitten van een van de vele paviljoens. Maar hoe groot is nou de kans dat jij een Heineken krijgt of juist een Hertog Jan? Als er gekeken wordt naar het verschil tussen de recreatiemeer- en strandpaviljoens en de gehele fullservice/drankverstrekkers zijn er enkele grote verschillen waar te nemen. Zo heeft Heineken bijna de helft van het totale distributieaandeel in handen bij de paviljoens, waar het landelijk een derde behaalt.

Binnen de kustprovincies zijn er grote verschillen onderling. Zo is Heineken minder groot in Zeeland doordat Grolsch en Jupiler 18 en 20 procent behalen. De kans dat je een Hertog Jan krijgt is in Zuid-Holland groter dan de andere kust provincies.

Koffie

Douwe Egberts behaalt het grootste distributieaandeel, maar bij de recreatiemeer- en strandpaviljoens doen ook de merken Cafema Espresso en Mocca d’Or het goed met een aandeel van 9 procent. Bij de gehele fullservice/drankverstrekkers sector steekt DE erbovenuit met 20 procent en behalen de concurrenten 3 a 4 procent.

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze Marketing Manager Inge beantwoordt graag je vragen!