Nieuws

Groeit het aantal restaurants? Wordt er meer Heineken verkocht in het centrum van Rotterdam? Wat is het favoriete frietmerk van de Brabander? Volg Datlinq en ontdek het laatste nieuws en de markttrends in de foodservice markt.

Op deze kaarten zie je waar jouw favoriete bier volop verkrijgbaar is

Woon je in Schagen? Dan kun je makkelijk aan Amstelbier komen. Een paar kilometer verderop in Den Helder is het Heineken dat op veel plaatsen op de tap zit. Het Algemeen Dagblad schreef een artikel, met gebruik van onze data, over welk merk bier het beste verkrijgbaar is.

Lees meer

Tijd om te RAMMEN!

Het lijkt er nu toch echt sterk op dat de wereld weer in beweging komt. Na 3 maanden stilstand kunnen we langzaam weer naar buiten en in de Out of Home markt weer opstarten. De tik moet nog komen want tijdens de stilstand is er welliswaar overheid support geleverd, maar zijn natuurlijk ook de reserves flink aangetast. Sommige ondernemers zullen het niet gaan redden, maar veel hebben nu een helpende hand nodig van hun leveranciers om ervoor te zorgen dat ze snel weer op been worden geholpen. Tijd om te starten met Restart Activity Management dus.

Lees meer

Ruim 2x zo veel mensen brachten in lockdown periode geen enkel bezoek aan een locatie buitenshuis

De corona-crisis heeft enorme gevolgen voor de verschuivingen in de eet- en drinkgewoontes van de Nederlandse consument. Het is duidelijk dat de supermarkten terrein winnen ten opzichte van o.a. bedrijfsrestaurants, restaurants en cafés. De buitenshuis eet- en drinkgelegenheden moeten het op dit moment vooral hebben van de afhaal- en bezorgmomenten.

Lees meer

Horeca profiteert deels van heropening terrassen

Vanaf 1 juni kunnen Nederlanders weer een hapje of drankje nuttigen op het terras van cafés en restaurants, lees er meer over in dit artikel!

Lees meer

Datlinq’s webinar: presentatie

In mei 2020 organiseerden wij een webinar. Rien de Koning heeft onder andere verteld over de crisismonitor. Je kunt hier de presentatie van die sessie downloaden.

Lees meer

Zeer sterke groei thuisbezorging en online boodschappen

De corona-crisis heeft enorme gevolgen voor de verschuivingen in de eet- en drinkgewoontes van de Nederlandse consument. Het is duidelijk dat de supermarkten terrein winnen ten opzichte van o.a. bedrijfsrestaurants, restaurants en cafés. De buitenshuis eet- en drinkgelegenheden moeten het op dit moment vooral hebben van de afhaal- en bezorgmomenten. De Out-of-Home Shopper Monitor brengt de gevolgen van de corona crisis in kaart middels de crisis-monitor. Met 2-wekelijkse updates brengen wij de ontwikkeling van het aantal bezoeken in Out of Home verder in kaart

Lees meer

Iedereen aan de ‘Datafuus’

Iedereen weet het inmiddels: de impact van de corona-maatregelen op het bedrijfsleven is enorm, de wereld staat op zijn kop. Onze foodservicemarkt zit in de hoek waar harde klappen vallen. Heel veel locaties zitten door de tijdelijke sluiting in de gevarenzone en een groot deel zal uiteindelijk de deuren definitief moeten sluiten. De laatste voorspellingen geven aan dat dit wel eens boven de 30% zou kunnen uitkomen. En niet alleen de horeca, maar ook andere FMCG zaken zoals drogisterijen, kappers en convenience stores hebben het in heel Europa zwaar te verduren.

Lees meer

Data Driven Recommendations

At Datlinq we are constantly working on ways to discover how places, consumers, products and brands interact. We do this because we know that this is of great importance to any company acting in the foodservice market. Especially when launching new products or if they want to grow their existing sales efficiently, it is very helpful to have insights that help find locations where their specific product would fit well. More specifically, access to rich profiles of foodservice locations is a very valuable asset in this quest.

Lees meer

Grote verschuivingen in de eet- en drinkgewoontes van de Nederlandse consument: afhalen en thuisbezorging groeien sterk

De “lockdown” van de horeca heeft enorme gevolgen voor de verschuivingen in de eet- en drinkgewoontes van de Nederlandse consument. Dat de supermarkten terrein winnen ten opzichte van o.a. het bedrijfsrestaurant, restaurant en café is duidelijk. Buitenshuis eten en drinken moet het nu vooral hebben van de afhaal- en bezorgmomenten, die respectievelijk zijn gestegen met 25 en 75 procent.

Lees meer

Eerste Hulp Bij Opening

Wanneer de rook rondom de Coronamaatregelen gaat optrekken, wordt het als toeleverancier tijd om de schade die de horeca heeft geleden op te nemen. In hoeverre zullen mijn klanten bijvoorbeeld in staat om weer open te gaan? Zullen ze het financieel redden? De verwachting is dat een groot deel van de markt klappen krijgt, waardoor er grote verschuivingen plaatsvinden. Locaties zullen sluiten, opnieuw opengaan of doorstarten. Kortom, als leverancier is het zaak goed te reageren om bestaande en nieuwe klanten te helpen bij de opening.

Lees meer

Horecazaken starten met bezorgen door Covid-19

Door de nieuwe maatregelen van de overheid zijn sinds zondag 43.000 horecazaken, waarvan 35.500 eetgelegenheden, gesloten voor hun gasten. Het is voor deze gelegenheden wel toegestaan om hun eventuele afhaal- en bezorgdiensten voort te zetten.

Lees meer

Sterke groei Horeca in afgelopen decennium: 6.000 horecazaken erbij

Bijna 6.000 eet- en drinkgelegenheden zijn er de afgelopen acht jaar in Nederland bijgekomen. Ten opzichte van 2012 steeg het aantal zaken met 16 procent tot ruim 42.000. De sterkste groei zit bij de koffietentjes, gezonde to-go zaken met sushi of salades en afhaal-/bezorgrestaurants. Lees er alles over in dit artikel.

Lees meer

Manager Key Accounts Datlinq Jasper

Hi there,

Onze Manager Key Accounts Jasper beantwoordt graag je vragen!