Customer Success Manager

Je eigen Customer Success Manager die je helpt voor, tijdens en na implementatie!

Datlinq’s Customer Success Managers zijn er om jou te helpen de producten van Datlinq zo succesvol mogelijk in te zetten voor jouw onderneming. Als klant ben je geen nummertje – je kent je eigen Customer Success Manager goed en staat in nauw contact met hem of haar. Met het internationale team zorgen ze ervoor dat ze iedere klant in hun eigen taal te woord kunnen staan, elke dag weer!

Begeleiding door het gehele proces

Na de aankoop van een product van Datlinq, wordt je gelijk gekoppeld aan één van onze Customer Success Managers die vanaf dat moment jouw aanspreekpunt is. Heb je er eindelijk voor gekozen om data gedreven aan het werk te gaan, maar weet je niet precies hoe? Customer Success helpt je om de producten te implementeren op de manier die bij jou past. Na het onboardingsproces blijf je samen in contact en zorgen ze ervoor dat jij ten alle tijden de juiste informatie bezit en de tool zo succesvol mogelijk in kan zetten.

Altijd één vast aanspreekpunt

De Customer Success Manager die je in het begin toegewezen krijgt, blijft jouw vaste aanspreekpunt. Hierdoor kennen klanten en Success Managers elkaar bij naam en houden we de lijntjes kort. Met een actieve en oplossingsgerichte werkvisie nemen ze zelf contact op, maar het is ook mogelijk om te bellen wanneer er vragen of opmerkingen over de producten zijn.

Succesvol met de producten van Datlinq aan de slag

Customer Success zorgt voor trainingen van de producten zodat je voorafgaand aan gebruik precies weet wat je te doen staat.

Customer Support

Naast Customer Success Management staat het Customer Support team ook dagelijks klaar om alle vragen te beantwoorden. Dit gebeurt meestal binnen een aantal uur, en kan via mail of telefonisch. Customer Support beschikt over de nodige technische kennis en kan helpen met vragen over inloggen, verschillende mogelijkheden in systemen of algemene technische vragen. Keer op keer uitleggen van welk bedrijf je bent en wat je doet is niet nodig; bij Customer Support zijn ze volledig ingelezen en kennen ze je bij naam. Er wordt samengewerkt met Product Owners om wensen van klanten of technische issues eventueel met developers op te pakken, waardoor input over verbeterpunten hier zeker welkom zijn.  

Klaar om te groeien met Datlinq?

Denk je ook dat Datlinq jouw bedrijf gaat helpen? Neem contact met ons op en kom in gesprek met een van onze collega’s.