Populairste hotels in Nederland volgens Facebook

Nederland is erg in trek bij toeristen. Volgens Hotel Management steeg in 2017 het aantal hotelgasten zelfs tot boven de 28 miljoen, wat een nieuw record is. De verwachtingen voor dit jaar zijn opnieuw positief. Bij Datlinq hebben we, gebaseerd op check-ins en likes op Facebook, de 15 populairste hotels in Nederland op een rijtje gezet.

Het oriënteren op geschikte hotels wordt steeds vaker online gedaan. Waar voorheen nog weleens een reisbrochure werd opengeslagen, heb je nu met slechts een paar klikken alle hotels op een rijtje staan. Ook op social media worden hotels steeds beter gevonden, dit vonden wij genoeg aanleiding om uit te zoeken wat op Facebook de populairste Nederlandse hotels zijn. Deze lijsten zijn gebaseerd op het aantal likes en check-ins in september 2017, waardoor dit aantal kan verschillen met de huidige aantal likes en check-ins.

Populairste hotels gebaseerd op check-ins

De data uit 2017 laat zien dat Westcord Hotel New York, als het gaat om check-ins op Facebook, nog steeds aan de absolute top staat. In 2017 had het hotel, gelegen aan de Maas in Rotterdam, 160.738 check-ins. Dat is 38% procent meer ten opzichte van 2016. Ook is het hotel qua likes op Facebook de top 10 binnengedrongen. Waar een jaar eerder Villa Augustus in Dordrecht nog op de negende plek stond, is deze nu ingenomen door het populaire Rotterdamse hotel.

Westcord Hotel New York staat qua check-ins bijna eenzaam aan top. Sporthotel Snowworld in Landgraaf is met 66.754 check-ins echter een goede tweede. Ook Van der Valk zorgt voor verrassingen. Data laat zien dat in 2016 nog maar één filiaal een plek in de top 10 wist te bemachtigen. Inmiddels is dit gestegen naar twee hotels in de top 5 en zelfs vijf hotels in de top 15. Een mooi resultaat! Alhoewel er geen ‘echt’ Amsterdams hotel in de top drie staat, kunnen we concluderen dat regio Amsterdam erg populair is. Maar liefst 7 hotels in de top 15 zijn in Amsterdam- of in de directe omgeving van deze stad te vinden.

Populairste hotels gebaseerd op likes

Als we naar de data van 2017 kijken, zijn er ten opzichte van 2016 flink wat veranderingen op te merken. Hotel Preston Palace te Almelo is in dit lijstje de grote winnaar. Vanuit het niets is het aantal likes ten opzichte van het vorige jaar verdubbeld. In 2016 stond het hotel nog op de tweede plaats, in 2017 heeft het hotel qua Facebook likes in één jaar tijd een stijging doorgemaakt van 92%. Een terechte nummer 1! Ook in dit lijstje scoren de hotels in Amsterdam erg goed. Zes hotels in deze top 15 zijn in Amsterdam te vinden, waarvan er twee zelfs in de top 4 staan.

Facebook is een goede tool om te kijken hoe hotels gewaardeerd worden. Niet alleen likes spelen hier een grote rol in, ook reviews en reacties op berichten zijn ontzettend belangrijk. Klanten kunnen een hotel namelijk rechtstreeks beoordelen en openbare berichten over de service en kwaliteit achterlaten. Enorm interessant voor andere Facebook-gebruikers, want zo kunnen ze zien hoe populair hotels in de ogen van bezoekers zijn.

 

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze Marketing Manager Inge beantwoordt graag je pers- en nieuwsvragen!