Nieuws

Groeit het aantal restaurants? Wordt er meer Heineken verkocht in het centrum van Rotterdam? Wat is het favoriete frietmerk van de Brabander? Volg Datlinq en ontdek het laatste nieuws en de markttrends in de foodservice markt.

Welke Buitenlandse Keukens zijn Populair in Nederland?

De Nederlandse restaurant sector kent een grote diversiteit aan keukens. De Chinese keuken is nog altijd goed vertegenwoordigd, al is de populariteit de laatste jaren wel flink gedaald. Ook de Italiaanse keuken, waaronder pizzeria's, is populair in Nederland. In dit artikel lees je welke soort keukens het populairst zijn en waar deze te vinden zijn.

Lees meer

Welke Sportdrank- en Biermerken zijn het Best Verkrijgbaar bij Sportverenigingen?

Populaire drankjes bij sportverenigingen zijn onder andere sportdranken en bier, al dan niet alcoholvrij. In dit artikel laten we je zien wat de verkrijgbaarheid is van de belangrijkste sportdrank- en biermerken bij Nederlandse sportverenigingen.

Lees meer

Sterke groei aantal Shoarma en Kebab zaken

Het aantal shoarma- en kebabzaken is sinds 2012 met ruim vijftien procent gestegen. Nederland telt nu meer dan 2.100 plekken die zich focussen op de keuken waar je terecht kunt voor een dürüm-döner, pita shoarma, falafel, turkse pizza of kapsalon.

Lees meer

Koffie gemaakt van verse bonen in de lift

Waar in een ver verleden de meeste koffie in Nederland nog vaak gezet werd als filterkoffie, is dat tegenwoordig al lang niet meer zo. In de afgelopen jaren is in de hele foodservice markt (consumptie buitenshuis) het gebruik van met name verse bonen sterk toegenomen.

Lees meer

Aantal Lunch/Broodjeszaken Relatief het Hoogst in België

Hoe staat het met de ontwikkeling van het aantal bakkerijen in Noord-west Europa?

Lees meer

Traditionele Bakker Wordt Vervangen Door Lunch/Broodjes Zaken

Het aantal traditionele bakkers neemt af, met name in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Limburg. Lees hier het hele artikel.

Lees meer

Krimp in het Aantal Restaurants met Terrassen

Lees meer

Waarom Rotterdam de Beste Stad is voor het Eurovisie songfestival 2020

Lees meer

Belgen Meer Snackbars per Inwoner dan Nederlanders

Lees meer

Aantal bar/café locaties in België neemt af

Lees meer

Wat Zijn De Veranderingen In De Ice Tea Markt?

Lees meer

Kleine Sappen Merken Doen Het Goed In Hun Thuis Provincie

Lees meer

Hi there,

Onze marketeers Judith & Isa beantwoorden graag je vragen!