Nieuws

Groeit het aantal restaurants? Wordt er meer Heineken verkocht in het centrum van Rotterdam? Wat is het favoriete frietmerk van de Brabander? Volg Datlinq en ontdek het laatste nieuws en de markttrends in de foodservice markt.

Welke Buitenlandse Keukens zijn Populair in Nederland?

De Nederlandse restaurant sector kent een grote diversiteit aan keukens. De Chinese keuken is nog altijd goed vertegenwoordigd, al is de populariteit de laatste jaren wel flink gedaald. Ook de Italiaanse keuken, waaronder pizzeria's, is populair in Nederland. In dit artikel lees je welke soort keukens het populairst zijn en waar deze te vinden zijn.

Lees meer

Welke Sportdrank- en Biermerken zijn het Best Verkrijgbaar bij Sportverenigingen?

Populaire drankjes bij sportverenigingen zijn onder andere sportdranken en bier, al dan niet alcoholvrij. In dit artikel laten we je zien wat de verkrijgbaarheid is van de belangrijkste sportdrank- en biermerken bij Nederlandse sportverenigingen.

Lees meer

Sterke groei aantal Shoarma en Kebab zaken

Het aantal shoarma- en kebabzaken is sinds 2012 met ruim vijftien procent gestegen. Nederland telt nu meer dan 2.100 plekken die zich focussen op de keuken waar je terecht kunt voor een dürüm-döner, pita shoarma, falafel, turkse pizza of kapsalon.

Lees meer

Koffie gemaakt van verse bonen in de lift

Waar in een ver verleden de meeste koffie in Nederland nog vaak gezet werd als filterkoffie, is dat tegenwoordig al lang niet meer zo. In de afgelopen jaren is in de hele foodservice markt (consumptie buitenshuis) het gebruik van met name verse bonen sterk toegenomen.

Lees meer

Aantal Lunch/Broodjeszaken Relatief het Hoogst in België

Hoe staat het met de ontwikkeling van het aantal bakkerijen in Noord-west Europa?

Lees meer

Traditionele Bakker Wordt Vervangen Door Lunch/Broodjes Zaken

Het aantal traditionele bakkers neemt af, met name in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Limburg. Lees hier het hele artikel.

Lees meer

Waarom Rotterdam de Beste Stad is voor het Eurovisie songfestival 2020

Sinds Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival 2019 gewonnen heeft, brandt er nog maar één vraag op ieders lippen: welke stad gaat namens Nederland het zangfestijn organiseren in 2020? Afgelopen woensdag hebben de vijf steden die in de running zijn hun plannen ingeleverd bij de organisatie. Datlinq zou echter Datlinq niet zijn als we onze datagedreven duit niet in het zakje zouden doen. Om die reden presenteren wij hierbij een uitgebreide analyse van de verschillende steden!

Lees meer

Belgen Meer Snackbars per Inwoner dan Nederlanders

Laatst schreven we al dat België dé plek is om een biertje te drinken. Daarnaast zullen ook weinig mensen betwisten dat Belgen beter zijn in het maken van friet (géén patat!) dan Nederlanders. Maar wat voor verschillen zijn er nog meer tussen België en Nederland wat betreft friet? Wist je bijvoorbeeld dat België bijna evenveel Frites/Snacks locaties heeft als Nederland? Of dat in Nederland ketens een groter marktaandeel hebben dan in België? Wij nemen je in dit artikel dieper mee in de wereld van Frites/Snacks!

Lees meer

Aantal bar/café locaties in België neemt af

België staat wereldwijd bekend als dé plek om bier te drinken, of je nou op zoek bent naar een donkere triple bock of een licht blond biertje. Maar wist je dat het aantal bar/café’s in België al een aantal jaar afneemt? In dit artikel laten we je de huidige situatie en ontwikkelingen zien in deze tak van de Belgische foodservice markt!

Lees meer

Wat Zijn De Veranderingen In De Ice Tea Markt?

Velen zullen weten dat het distributieaandeel van Nestea gekelderd is sinds de opzegging van de samenwerking tussen Nestlé en Coca-Cola. Maar wist je dat ook de groei van kleinere merken gestagneerd is in het afgelopen jaar? Laat je door ons bijpraten in dit artikel!

Lees meer

Kleine Sappen Merken Doen Het Goed In Hun Thuis Provincie

Fruitsappen zijn een trendy alternatief voor frisdranken in veel horecalocaties. Naast dat ze natuurlijk lekker zijn, is het een makkelijke manier voor de consument om genoeg vitamines binnen krijgen. Maar wat zijn de grootste merken binnen deze markt, hoe zijn hun distributieaandelen verdeeld per provincie en waar doen de kleine merken het goed?

Lees meer

Veranderingen In De Cola Markt 2019

Cola is al decennialang de meest populaire frisdrank, zowel in de horeca als in de retail. Veranderingen in deze markt zijn dan ook altijd opvallend.

Lees meer

Manager Key Accounts Datlinq Jasper

Hi there,

Onze Manager Key Accounts Jasper beantwoordt graag je vragen!