Segmentatie Nederlandse foodservice markt

Datlinq beschikt over een Europese database, Datlinq Places, met food verkopende en serverende outlets in de foodservice en foodretail markt. De foodservice en foodretail markt is een dynamische markt. Met behulp van een grote hoeveelheid aan bronnen en een eigen datateam wordt deze database continue up-to-date gehouden en uitgebreid.

In Datlinq Places zijn alle foodlocaties gestructureerd in vijf branches (horeca, catering, detailhandel, leisure&sport en zorginstellingen). Elke branche is weer verdeeld in een aantal segmenten en hoofdactiviteiten. Naast hoofdactiviteiten houden we van de locaties ook de locatiekenmerken bij (zoals het aantal zitplaatsen, de aanwezigheid van een terras, het merk bier wat er geschonken wordt, etc.) en de omgevingskenmerken (bijvoorbeeld of een locatie zich in de buurt van een metro, stadscentrum of universiteit bevindt). Wil je meer over de kenmerken van food locaties weten? Bekijk dan hier een datasample.

Vraag hier de Foodservice segmentatieposter 2019 aan. Op deze poster is de volledige segmentatie van de Nederlandse foodservice en foodretail markt weergegeven.

 

Per 2019 heeft Datlinq de segmentatie geüpdate om beter aan te sluiten bij ontwikkelingen in de markt. De segmentatie is eenvoudiger geworden en uniform voor alle landen. Om snel te kunnen zien hoe de nieuwe segmentatie zich verhoudt tot de oude hebben we een overgangstabel gemaakt, waarin per nieuw hoofdsegment staat aangegeven welke oude hoofdsegmenten er in zijn opgegaan.

Bekijk de overgangstabel
nl