In onze data hebben wij inzichten in verschillende zogeheten hoofdactiviteiten, deze hoofdactiviteiten kunnen van alles zijn. Van een Bed and Breakfast tot een hostel tot een speciaalzaak. Om te laten zien hoe zoiets eruit ziet en wat jij als foodservice specialist hieraan hebt, of eigenlijk wat je mist, laten we deze week een gedeelte van onze data over slagers/poeliers zien! 

(Met slagers/poeliers bedoelen we alleen de winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van vlees en kipproducten en dus bijvoorbeeld geen supermarkten die ook vleeswaren e.d. verkopen. De aantallen komen uit onze outlet monitor en zijn gebaseerd op het aantal slagers/poeliers per 10.000 inwoners) 

In onze data is Frankrijk het land met gemiddeld de meeste slagers/poeliers per 10.000 inwoners. Dat zien we in 3 provincies waar minimaal 5 slagers/poeliers per 10.000 inwoners zijn. Deze provincies zijn: Auvergne, Corse & Basse-Normandië. Naast deze 3 provincies zijn er in de meeste andere provincies minimaal 4 slagers/poeliers. Hierdoor heeft Frankrijk het meeste aantal winkels per 10.000 inwoners op NUTS 2 niveau, in de door ons meegenomen landen. Slechts 3 provincies hebben 1 slager/poelier per 10.000 inwoners. Dit zijn de provincies Languedoc-Roussillon, Limousin, Ile-de-France en Lorraine.

Benieuwd naar welke locaties we allemaal hebben? Klik dan hier om je 30 dagen gratis proefperiode voor DOx te starten en ontdek zelf wat je er allemaal mee kan!

Wat betreft België, in de provincies West-en Oost Vlaanderen zitten er gemiddeld 5 slagers/poeliers per 10.000 inwoners. Buiten die 2 provincies om zien we een gelijke verdeling van gemiddeld 2 slagers/poeliers per 10.000 inwoners.

Als we kijken naar het Verenigd Koninkrijk, vind je in de provincies Lincolnshire, Rutland and Northamptonshire, Leicestershire en Herefordshire, Worcestershire and Warwickshire het hoogste aantal slagers/poeliers per 10.000 inwoners. Met 5 slagers/poeliers per 10.000 inwoners hebben deze provincies gemiddeld de meeste slagers en poeliers dan elders in het land. Buiten die provincies om is de verdeling het laagste van alle meegenomen landen met gemiddeld 1 slager/poelier per 10.000 inwoners.

Daarnaast zien we in het oosten van Duitsland gemiddeld de meeste slagers/poeliers ten opzichte van de rest van het land. In de provincies Thüringen, Oberfranken, Oberpfalz & Niederbayern kan je minimaal 4 slagers/poeliers per 10.000 inwoners vinden. De rest van de provincies in Duitsland hebben gemiddeld 2 of 3 slagers/poeliers per 10.000 inwoners.

Verder zien we in Nederland in de provincies Limburg en Friesland gemiddeld 2 slagers/poeliers per 10.000 inwoners. In alle andere provincies ligt dit aantal op gemiddeld 1 slager/poelier per 10.000 inwoners.

Tenslotte zien we in Luxemburg maar 1 slager/poelier per 10.000 inwoners.