Spectaculaire groei van de Europese database

Datlinq beschikt over een Europese database met daarin de locaties waar eten en drinken verkocht wordt. Met behulp van een grote hoeveelheid aan bronnen en een eigen datateam wordt deze database constant up-to-date gehouden en uitgebreid.

Digitale ontwikkelingen zorgen voor exponentiële groei

De digitale ontwikkelingen gaan hard en zeker de laatste maanden hebben wij enorme stappen gezet in de digitalisering van onze database-uitbreiding en -verrijking. Met trots kunnen wij dan ook melden dat wij momenteel 2,5 miljoen Europese verkooppunten in onze database hebben! De groei gaat onverminderd door, met name in de landen waar we (nog) geen volledige marktdekking hebben.

Dynamiek in de foodservice markt

Het in kaart hebben van deze verkooppunten is 1 ding, maar nog veel belangrijker is dat wij deze constant up-to-date houden. De dynamiek in de foodservice en food retail markt is namelijk groot. Over het algemeen zien wij in onze database dat in een jaar tijd 35% van de verkooppunten verandert!

Voor toeleveranciers is deze informatie van vitaal belang; je wil je buitendienst niet te vaak voor een gesloten deur hebben staan, maar zeker ook geen kansen bij nieuwe verkooppunten missen!

Wat weten wij over de verkooppunten in onze database?

Naast de groei in het aantal verkooppunten in de database groeit ook de hoeveelheid informatie die wij beschikbaar hebben per verkooppunt. Standaard hebben wij van ieder verkooppunt kenmerken zoals het adres en de hoofdactiviteit (bv. bar, cateraar of hotel).

Daarnaast beschikken we over additionele informatie over de locatie (bv. de soort keuken en openingstijden) en over de omgeving (bv. of er in de buurt een metrostation of universiteit is). Met deze informatie kun je een veel specifiekere selectie maken, bijvoorbeeld als je een ‘on the go’ product verkoopt en daarom geïnteresseerd bent in verkooppunten in de buurt van openbaar vervoer. Of als je product zich richt op jongeren en je daarom in de buurt van scholen en universiteiten distributie wilt bereiken.

Door steeds meer informatie vanuit digitale bronnen te verzamelen, filteren en combineren kunnen we nu steeds meer relevante informatie toevoegen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan informatie als het aantal reviews van een locatie, de gemiddelde menuprijs of de gebruikte producten en merken! Hiermee kun je bijvoorbeeld de meer premium locaties selecteren, of degenen waar een concurrerend merk verkocht wordt.

Hoe helpen wij jou om het beste gebruik te maken van je middelen?

Zoals eerder gezegd wil je in ieder geval dat je buitendienst zo min mogelijk voor een gesloten deur staat. Maar misschien nog belangrijker is het om hun bezoeken zo effectief mogelijk te maken. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je field sales het liefst stuurt naar de prospects die het beste passen bij je product of merk en die het hoogste omzetpotentieel hebben. En dat de marketing afdeling een mailing wil sturen waarvan de inhoud past bij de ontvangers, zodat hij goed gelezen wordt.

Door slim gebruik te maken van de informatie in onze database selecteer je steeds de verkooppunten die het beste passen bij je doelstelling. Daarmee kun je gerichtere marketing- en sales activiteiten uitvoeren en maximaliseer je de resultaten.

Let’s meet!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw merk of bedrijf? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze Marketing Manager Inge beantwoordt graag je pers- en nieuwsvragen!