Supermarkten in de buurt van scholen

Nu de zomer op zijn eind loopt, zijn de eerste scholen weer begonnen. Dit is ook in de supermarkten te zien. Veel scholieren grijpen de pauze en tussenuren namelijk aan om naar de supermarkt te gaan. Een supermarkt kan dan natuurlijk niet te ver van de school afliggen. Datlinq heeft daarom alle supermarkten in een straal van 200 meter van een middelbare school in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven in kaart gebracht.

Scholen zijn weer begonnen

Zelfgesmeerde boterhammen eindigen tijdens de pauzes vakkundig in de prullenbak en zakgeld wordt massaal uitgegeven. Er zijn dan ook heel wat mogelijkheden in de buurt van scholen om boterhammen om te ruilen voor iets anders. In Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven zijn er in totaal 359 supermarkten in de buurt van scholen te vinden.

Als grootste stad in Nederland zijn er in Amsterdam ontzettend veel supermarkten. De teller stond in kwartaal twee van 2018 op 69 supermarkten in een straal van 200 meter rondom een school. Hiervan heeft de Albert Heijn met ruim 27 winkels het grootste aandeel. Ook in de andere steden is de Albert Heijn goed vertegenwoordigd. In Rotterdam zijn er 14 filialen van de supermarktgigant. In Utrecht zijn er 9 en in Eindhoven maar één. Hier is de Spar het meest rondom de middelbare scholen te vinden.

Leuk is dat er ook relatief onbekende supermarkten in het overzicht staan. Zo zijn er in Amsterdam verschillende minimarkten te vinden, is er een Poolse supermarkt en zijn er drie vestigingen van supermarkt de Keet. In Rotterdam kun je terecht bij Mete Supermarkt en Sociale Supermarkt De Swingmarket. In Utrecht en Eindhoven zijn er rondom scholen weinig onbekende spelers te vinden.

Hogescholen en universiteiten

Niet alleen de basisscholen en middelbare scholen zijn weer begonnen, ook de hogescholen en universiteiten zijn inmiddels gestart. Een hogeschool of universiteit beschikt vaak over een goede kantine, maar ook hier wordt de weg naar de supermarkt snel gevonden. De grotere universiteiten beschikken zelfs over een universiteitssupermarkt. De Grab&Go studentenformule Spar University heeft inmiddels maar liefst 9 winkels.

Data Outlet

Data Outlet maakt het mogelijk om heel gericht data over verschillende branches op te zoeken. Door middel van specifieke filters kun je locatiekenmerken selecteren, denk hierbij aan een school of tankstation op 200 meter afstand, waardoor je bestand zo relevant mogelijk wordt. Er zijn echter nog veel meer filters waar je uit kunt kiezen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze marketeers Judith & Isa beantwoorden graag je vragen!