De groei van de horeca in 2021 blijft achter ten opzichte van de zomer van 2020, maar thuisbezorging in Nederland stijgt met 1,4% in 4 weken! In het Visit Rapport P8 kijken we naar de periode van 19 juli tot 15 augustus. In deze periode waren de horeca en detailhandel bijna volledig open. Maar wat zien we hiervan terug in onze resultaten?  De detailhandel kent een stijging van de omzet tijdens de zomer en de thuisbezorging is de afgelopen periode toegenomen. Lees verder, en zorg dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen!

21 september 2021

Wil je alles weten weten over de laatste ontwikkelingen? Schrijf je nu gratis in voor ons webinar!

De sterke stijging van P7 2021 voor de horeca zet niet door!

Na een periode van bijna 2 maanden van groei, is de groei in P8 gestopt. Helaas is er een kleine daling merkbaar in het totaal aantal bezoeken. Dit betekent dat het aantal nog steeds onder het niveau van P8 2020 ligt. Toen had de toename van het aantal bezoekers veel meer vaart, na de versoepelingen van de beperkingen in de horeca. Leisure en fastservice doen het echter relatief beter dan de andere sectoren in P1 tot P8 2021.

Bezoeken horeca inclusief fastservice

Food retail stijgt naar de zomer toe!

Het aantal bezoeken aan supermarkten ligt in P7 en P8 iets hoger dan in andere perioden, terwijl non-food op hetzelfde niveau van P4 tot P6 blijft. Speciaalzaken vallen verder terug. Het is fascinerend om te zien dat de groei van het aantal bezoeken in P7 zowel food als non-food betreft. Van P1 tot P7 laat food een sterke groei zien, en non-food heeft sinds mei 2021 een enorme inhaalslag gemaakt. De detailhandel beleeft dus nog steeds zijn beste jaar sinds 2018, maar houden ze dat vol tot eind 2021?

Bezoeken food retail P8

Thuisbezorging stijgt in P8 tot 8%!

Waar in de afgelopen periode het aandeel thuisbezorging zich leek te stabiliseren rond de 5% maaltijden, zien we nu een beweging naar bijna 8%. Juist op het moment dat de horeca steeds toegankelijker wordt. Het is vooral de groep tot 50 jaar die hieraan bijdraagt, hier stijgt het aandeel met maar liefst 2,7%!

Thuisbezorging blijft groeien in Nederland

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Download onze voorbeelrapportage en zie wat wij voor jou kunnen betekenen!