Dat thuisbezorging een enorme vlucht heeft genomen, is geen nieuws meer. Sinds het begin van de coronacrisis, staat er geen rem meer op de groei van thuisbezorging. Maar dat er over de laatste drie maanden gemiddeld 6,3 miljoen bestellingen zijn gedaan, overtreft de stoutste verwachtingen; thuisbezorging groeit tegen de klippen op. Datlinq dook samen met Foodclicks in de cijfers; lees snel verder!

In onderstaande grafiek is de evolutie van het aantal bestellingen per maand in Nederland. Er is een duidelijke samenhang te zien met de coronamaatregelen op dat moment. Hoe strenger de maatregelen waren, hoe hoger het aantal thuisbezorgingen. Vooral sinds augustus is de groei enorm toegenomen.

Figuur 1: Aantal maaltijd bezorgingen per maand in Nederland.

De meest populaire bezorger is Thuisbezorgd.nl, op afstand gevolgd door UberEats en Deliveroo. Maar uit onze data en cijfers blijkt dat vooral UberEats de laatste tijd sterk groeit. De bestellingen worden het meest gedaan bij Thuisbezorgd.nl, op afstand gevolgd door UberEats en Deliveroo. Over de laatste drie maanden heeft Thuisbezorgd.nl een aandeel van ruim 50%. Dit is 21% hoger ten opzichte van het gemiddelde over de laatste tien maanden. UberEats is dan toch wel met een inhaaleffect bezig met 72% groei, waar Deliveroo met 47% tussen beide spelers in zit.

Figuur 2: Aantal bestellingen per bezorg platform.

Wil je meer weten over de verhouding tussen bezorging en afhalen, welke soort gerechten het meest populair zijn en hoe de verdeling is per leeftijdsgroep? Vraag gratis het gehele artikel aan en lees alles over de ontwikkelingen in de markt van thuisbezorging!

Wil je alles weten over thuisbezorging? Vraag gratis het gehele artikel aan via onderstaand formulier!