De laatste jaren is koffie steeds populairder geworden. Tegenwoordig kun je op bijna elke hoek van de straat wel een kopje koffie krijgen, van gewone koffie tot flat whites en van frappucino’s tot decaf koffie. Maar wat vinden mensen het lekkerst? Verse bonenkoffie gezet in volautomatische of halfautomatische machines? Wij doken in onze gegevens om u al deze antwoorden te geven!

Koffie wordt steeds vaker gezet met verse bonenmachines!

Het afgelopen jaar is het gebruik van verse koffiebonenmachines toegenomen, met name in de foodservicemarkt. Het gebruik van verse bonenkoffie is het hoogst in restaurants, koffiebars en lunchrooms. Maar ook in andere foodservice segmenten is het gebruik van verse koffiebonenautomaten sterk toegenomen. De groei gaat ten koste van andere zetsystemen, zoals instant, filterkoffie en koffiepads of capsules.

Volautomatische VS halfautomatische bonenmachines.

De opkomst van bonenkoffie komt zowel tot uiting in het gebruik van halfautomatische machines als van volautomatische bonenmachines. De halfautomatische machine wordt vooral gebruikt in horecagelegenheden omdat deze wordt bediend door een barista. De volautomatische bonenmachine komt meer voor in kantooromgevingen, maar ook in hotels en de vrijetijdssector.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de foodservice? Download nu onze voorbeelrapportage voor meer informatie!

Regionale verschillen in brouwmethodes.

Er zijn ook regionale verschillen in de brouwmethoden. In Utrecht gebruikt maar liefst 90% van de horecagelegenheden verse bonen. In Noord-Brabant en Overijssel ligt dit percentage nog onder de 80%. Terwijl in de andere provincies het percentage tussen de 80% en 90% ligt, met Zeeland als grote runner-up van Utrecht, met een percentage van 89,4%!