Veranderingen in de sportbranche

De zomer is de uitgelezen kans om veel van het weer –en buitenleven te genieten. Lange wandelingen, genieten op het strand of lekker buiten sporten. De felle zon en tropische temperaturen zorgen er echter voor dat in de buitenlucht sporten niet op elk uur van de dag een goed idee is. Gelukkig beschikken bijna alle sportscholen over een goede airco en eet- en drink mogelijkheden, waardoor het zelfs op het heetst van de dag goed vertoeven is. In deze blog lees je meer over veranderingen in de sportbranche.

Veranderingen in de sportbranche: golf

Waar golf vroeger vooral als een sport voor de ‘elite’ werd gezien, is dit inmiddels al lang niet meer zo. De sport wordt steeds populairder, waardoor je op steeds meer plekken een balletje kunt slaan. Er is hierin een verschil tussen de holes op de golfbaan en de “Pitch and Putt”. Op de golfbaan kun je een rondje langs de vaak 9 holes maken, terwijl je bij een “Pitch and Putt” vooral je slag oefent. Ruim 60% van de golfbanen in Nederland beschikt over een restaurant. Zo kun je na alle inspanning genieten van een hapje en een drankje.

BurgGolf heeft momenteel zes golfbanen in Nederland en is de laatste jaren qua groei stabiel gebleven. Er zijn sinds 2016 geen golfbanen bijgekomen, maar ook geen golfbanen afgestoten. BurgGolf heeft hiermee een sterke positie in de markt. Ook “Pitch and Putt” heeft met 16 vestigingen een groot marktaandeel.

 

Veranderingen sportschoolbranche

Nederland kent een aantal grote spelers in de sportschoolbranche. Basic-Fit is hiervan met 152 filialen de grootste. Na een flinke groei in 2016 en 2017 ligt de focus van Basic-Fit momenteel op Frankrijk. Hier zullen 80 vestigingen geopend gaan worden. Ook Fit for Free (F4F) groeit gestaag. Sinds het tweede kwartaal van 2016 zijn er ruim 50 nieuwe vestigingen geopend. Ook Anytime Fitness is met hetzelfde aantal gegroeid.

De laatste jaren wordt het sporten in de sportschool vaker gescheiden en komen er steeds meer sportscholen uitsluitend gericht op vrouwen bij. Het doel hiervan is dat vrouwen zich comfortabeler voelen tijdens het sporten en de drempel naar de sportschool minder hoog wordt. Curves is hier een goed voorbeeld van. Deze sportschool biedt work-outs van 30 minuten aan en is uitsluitend gericht op vrouwen. Ook het stimuleren van een gezonde leefstijl wordt bij veel sportscholen steeds belangrijker. Zo zijn er aangesloten voedingscoaches en is er naast de apparaten steeds vaker een bar- of horecagedeelte waar sporters terecht kunnen voor gezonde snacks en drankjes.

Data Outlet

Ben jij benieuwd naar de veranderingen in jouw branche? Of wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op gebied van foodlocaties in Europa? Datlinq heeft deze informatie en nog veel meer middels Data Outlet in kaart gebracht. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw merk- of bedrijf? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze marketeers Judith & Isa beantwoorden graag je vragen!