Nog voor de versoepelingen in april was er een positieve trend zichtbaar in het aantal bezoeken aan de horeca. Ondanks dat de terrassen voor het grootste deel van april nog gesloten waren, is er toch een flinke groei te zien, de grootste sinds P8 2020. In deze periodieke rapportage kijken we terug naar P1 t/m P4. Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de Out of Home en hoe kun jij hierop inspelen met jouw bedrijf?

31-05-2021

Wil jij toegang tot het grootste consumentenonderzoek van Nederland over de Out of Home-markt?

Download HIER gratis een Market Monitor gratis voorbeeld!

Bezoeken aan horeca (inclusief fastservice)

Er zit weer een opmars in het aantal bezoeken aan de horeca. De versoepelingen van de coronamaatregelen beginnen duidelijk zichtbaar te worden en we zitten voor het eerst dit jaar weer hoger in het aantal bezoeken vergeleken met P4 in 2020. Met name de fastservice doet het nog steeds erg goed vergeleken met de rest van de markt. Met 15,8% onder het niveau van P4 vorig jaar is het het best presterende segment van horeca incl. fastservice. Door de versoepelingen van 28 april kunnen veel horecazaken de deuren weer gedeeltelijk openen. Gaan we die ontwikkelingen zien in P5?

Figuur 1: Aantal bezoeken aan horeca (inclusief fastservice) in 2021, ten opzichte van 2018, 2019 en 2020.

Cijfers thuisbezorging 2021

Terwijl het aantal bezoeken buitenshuis groeide in P4, nam het percentage thuisbezorgde maaltijden af ten opzicht van P3. Met een daling van 6,1% naar 5%, lijkt de toename van de thuisbezorging alweer tot stilstand gekomen. Ook ligt het percentage onder het niveau van vorig jaar, toen 6,8% van de maaltijden besteld werd. Opvallend is dat het percentage bezorgde maaltijden onder 50+ nog steeds een stijgende lijn vol lijkt te houden. 50-plussers lijken het gemak van thuisbezorging helemaal te hebben uitgevonden.

Figuur 2: Aandeel thuisbezorgde maaltijden ten opzichte van het totale aantal geconsumeerde maaltijden

Figuur 3: Aandeel thuisbezorgde maaltijden ten opzichte van het totale aantal geconsumeerde maaltijden per leeftijdsgroep

Meer weten over de laatste cijfers over thuisbezorging of het aantal bezoeken aan de horeca?

Download HIER gratis een Market Monitor gratis voorbeeld!