Woon je in Utrecht? Dan drink je veel verse sapjes

Gezond eten is populair. Vind nog maar eens een menukaart zónder voedingsrijke pokébowls of granolagerechten erop. Verantwoord eten mag dan geliefd zijn, verantwoord drinken is soms een stuk moeilijker. Veel mensen bestellen bij het eten toch al gauw een colaatje of andersoortige frisdrank. Hoewel lekker, is dat niet altijd de gezondste keuze. Als je echt voor een gezond drankje wil gaan, zoals een vers sapje, waar kun je dan het beste terecht?

In Utrecht, blijkt uit cijfers van marktonderzoekbureau Datlinq. Want van alle Nederlandse provincies schenken ze daar in horecagelegenheden het vaakst sapjes die in het restaurant of de ontbijttent zelf geperst zijn.

Limburg is de provincie van de gezelligheid en heerlijke vlaaien, maar helaas kun je er minder goed terecht voor versgeperste fruitdrankjes. In slechts 14 procent van de horecagelegenheden in Limburg schenken ze verse sapjes, het laagste percentage van Nederland.

In Utrecht bieden ze in 30 procent van de horecagelegenheden verse sapjes aan. Daarna komt Minute Maid met 25 procent en Royal Club met 22 procent.

 

Voordat je in Utrecht het dichtstbijzijnde restaurant naar binnen rent: het soort horecagelegenheid waar je verse sapjes kan krijgen, kan nogal verschillen. Ga je naar een bowlingcentrum? Dan kun je je maar beter verheugen op zoveel mogelijk kegels omver gooien, een verse aardbeiensap ga je er minder gauw krijgen. Bij een ijsbaan kun je een verse appelsap na een rondje schaatsen al helemaal vergeten. Daar schenken ze het minste van alle gelegenheid eigen gemaakte fruitdranken. Maar breng je een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant? Grote kans dat ze bij je pannenkoek met spek, appel en kaas ook een jus d’orange kunnen uitserveren. Na hotels zijn pannenkoekenrestaurants namelijk het etablissement waar je het vaakst verse sapjes kunt krijgen.

Klik op de cijfers om de horecagelegenheden te zien waar ze het meest verse sap aanbieden, en het minst

In Datla Outlet vind je alle adressen en locatiekenmerken van foodservice locaties in Europa. Benieuwd naar de data in Data Outlet of wil je weten met welke solutions wij een Marketing- en Salesteam kunnen optimaliseren? Bekijk snel de producten van Datlinq.

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze Marketing Manager Inge beantwoordt graag je pers- en nieuwsvragen!