Voor beperkte lockdown al daling in het aantal bezoeken buitenshuis

Het aantal bezoeken aan de horeca, inclusief fastservice, vervoer en catering, is 45% lager in periode 10 (week 37 t/m week 40) in vergelijking met voorgaande jaren. Deze inzichten komen voort uit het Visit Report, onderdeel van de Shopper Monitor van Datlinq.

Catering

Binnen de catering daalt het aantal bezoeken naar ruim -50%, waarmee het op hetzelfde niveau ligt als van de intelligente lockdown van afgelopen voorjaar. In lijn met het advies in september, is het aantal bezoeken naar werk -34% lager dan tijdens de intelligente lockdown.

Figuur 1: Catering

Horeca

De cijfers uit periode 10 laten zien dat de horecabezoeken (inclusief fastservice), met een daling van 15%, nauwelijks onder de cijfers van periode 8 en periode 9 zitten. Kijkend naar de verschillende segmenten, is te zien dat het aantal bezoeken aan restaurants/lunchrooms met +5% (van P8 /m P10) een groei boekt ten opzichte van voorgaande jaren. Hoewel het aantal bezoeken over de afgelopen drie periodes is gegroeid, ligt het aantal restaurantbezoeken in periode 10 onder het niveau van periode 8 en 9. In periode 10 was er namelijk een daling van 18% te zien in het aantal restaurantbezoeken.

Figuur 2: Totale horecabezoeken (inclusief fastservice)

Figuur 3: Restaurantbezoeken

Thuisbezorging

Hoewel de Horeca tijdens de huidige beperkte lockdown geen gasten meer mag ontvangen is thuisbezorgen nog wel een optie. De afgelopen twee periodes stabiliseert de thuisbezorging op 4%, dit is ruim 50% hoger ten opzichte van vorig jaar.

Figuur 4: Thuisbezorging

 

Wil jij meer weten over veranderingen in de markt?

Dowload nu onze gratis voorbeeld rapportage!

 

Terug naar overzicht

Lees meer

Manager Key Accounts Datlinq Jasper

Hi there,

Onze Manager Key Accounts Jasper beantwoordt graag je vragen!