De afgelopen weken hebben wij jullie telkens een stukje van onze data laten zien, om zo te laten zien hoe wij jullie kunnen helpen je markt beter te bewerken. Met deze week het laatste artikel uit een reeks over speciaalzaken: de patissiers/chocolatiers.

(Met patissiers/chocolatiers bedoelen we alleen de winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van patisserie en chocolade en dus bijvoorbeeld geen supermarkten die ook patisserie en of chocolade verkopen. De percentages hebben we berekend door te kijken naar het totaal aantal patissiers/chocolatiers in de betreffende landen, en deze vervolgens te delen door het aantal patissiers/chocolatiers per land)

Als we kijken naar onze data zien we dat Frankrijk met 49,30% er met kop en schouders bovenuit steekt. Door dit enorme aandeel is Frankrijk (dat tevens ook bekend staat om haar patisserie) hét perfecte land om jouw patisserie/chocolade producten te verkopen.

Wil jij meteen aan de slag met alle locaties in onze database? Klik dan hier en start je 30 dagen gratis proefperiode voor DOx

Met een aandeel van 15,53% in de totale patisserie/chocolatier is het Verenigd Koninkrijk de nummer 2 betreft de totale patissier/chocolatier markt in de door ons meegenomen landen. Mocht je liever in een kleinere markt en aan het Europese vasteland willen beginnen, zijn Duitsland en België een goed startpunt. Door een percentage van 12,84% is Duitsland procentueel nét iets groter dan de Belgische patissier/chocolatier markt welke een percentage van 12,17% heeft. Maar aangezien België qua land oppervlakte kleiner is dan Duitsland is dichtheid van het aantal patissiers/chocolatiers hoger in België dan in Duitsland.

Mocht je toch liever binnen de grenzen je product(en) willen verkopen is Nederland nog steeds een goede runner-up in vergelijking met onze 2 buurlanden. Dankzij een percentage van 9,89% binnen de totale patissier/chocolatier markt zitten ze slechts 3% onder Duitsland en ongeveer 2% van de Belgische markt vandaan.

Ten slotte, met een marktaandeel van 0,27%, is Luxemburg het kleinste land in zowel oppervlakte als marktaandeel in de door ons meegenomen landen.

Kan je hulp gebruiken met het bewerken van zo’n grote markt? Neem contact op met onze collega’s van Roamler en zie hoe zij je kunnen helpen met hun flexibele field-sales force!