Waarom Rotterdam de Beste Stad is voor het Eurovisie songfestival 2020

Sinds Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival 2019 gewonnen heeft, brandt er nog maar één vraag op ieders lippen: welke stad gaat namens Nederland het zangfestijn organiseren in 2020? Afgelopen woensdag hebben de vijf steden die in de running zijn hun plannen ingeleverd bij de organisatie. Datlinq zou echter Datlinq niet zijn als we onze datagedreven duit niet in het zakje zouden doen. Om die reden presenteren wij hierbij een uitgebreide analyse van de verschillende steden!

Welke Stad Heeft De Meeste Slaaplocaties?

Een evenement als het Eurovisiesongfestival trekt veel bezoekers. In 2016 mocht Stockholm 38.000 bezoekers ontvangen en naar verwachting zullen in 2020 de aantallen nog hoger zijn. Al deze gasten moeten ergens slapen, dus het is belangrijk voor een potentiële “gaststad” om zoveel mogelijk slaapplekken te hebben. Zoals te zien valt in bovenstaande grafiek heeft Rotterdam voor elke categorie de meeste locaties, maar ook Maastricht heeft veel plekken te bieden.

Met behulp van onze database kunnen wij ook inzoomen op het aantal bedden per stad. Zo zien we dat van de 51 hotels in Maastricht er 37 zijn met minder dan 100 bedden, terwijl van de 56 hotels in Rotterdam “maar” 26 minder dan 100 bedden heeft. Ook qua grote hotels heeft Rotterdam meer te bieden. De Maasstad heeft 4 hotels met meer dan 500 bedden, vergeleken met 1 dergelijk groot hotel in Maastricht.

­Welke Stad Heeft de Meeste Restaurants?

Al die bezoekers worden natuurlijk op een gegeven moment hongerig. Om die reden kijken we naar het aantal restaurants per stad. We zien dat Rotterdam op dit gebied ook de voorloper is, terwijl dit keer Utrecht de zogenoemde runner-up is.

Omdat de bezoekers misschien af en toe heimwee kunnen krijgen, zullen ze soms het eten uit hun eigen land willen eten. Gelukkig registreren we het type keuken per restaurant en kunnen we hierdoor inzoomen op restaurants met een internationale keuken. Deze variëren van Italiaans en Chinees tot Afghaans en Mexicaans. Zo zien we dat Utrecht 238 restaurants heeft met een dergelijke keuken, terwijl Rotterdam er 408 heeft.

Welke Stad Heeft De Meeste Uitgaansgelegenheden?

De meeste toeristen houden wel van een afzakkertje en daarom is het belangrijk dat een gaststad veel plekken heeft om een drankje te doen. Ook qua Bar/Café’s heeft Rotterdam de meeste locaties, met Utrecht als de opvolger.

Na het Songfestival zullen de meeste bezoekers hun blijdschap of juist hun verdriet weg willen dansen in een leuke discotheek of nachtclub. Wederom komt hier Rotterdam als grote winnaar uit de bus met 15 van locaties.

Rotterdam is de Beste Stad voor het Eurovisiesongfestival 2020

Al met al lijkt het erop dat Rotterdam de beste keuze is om het Eurovisie te organiseren volgend jaar, zeker wat betreft horecagelegenheden. Naast dat dit natuurlijk goed is voor de stad, is het ook fijn voor ons. Datlinqs hoofdkantoor is namelijk ook gevestigd in Rotterdam 😉.

Wat Weet Datlinq over Jouw Markt?

Naast gedetailleerde informatie over elke stad, weten wij ook veel over alle andere gebieden van de foodservicemarkt. Kom gerust eens langs bij ons kantoor in Rotterdam of stuur een bericht naar info@datlinq.com!

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze marketeers Judith & Isa beantwoorden graag je vragen!