Het terras is weer open en de thermometer komt voorlopig niet onder de 20 graden! Om de Biermaand af te sluiten zochten wij uit welke bieren het best verkrijgbaar zijn op de terrassen in Nederland. Waar kun je terecht voor jouw favoriete gouden rakker? Je vindt het in de Bierkaart van Nederland!

Ieder biermerk heeft een eigen kleur op de kaart. Wanneer het merk op de meeste terrassen in de gemeente te verkrijgen is, krijgt die gemeente de kleur die bij het biermerk hoort. Het aantal verkooppunten zegt niets over de hoeveelheid bier die daar wordt getapt, het gaat alleen om welk bier het meest verkrijgbaar is in een gemeente. Klik op de onderstaande kaart om te zien welk pilsje het best verkrijgbaar is op de terrassen en restaurants in jouw gemeente.

Wil jij toegang tot het grootste consumentenonderzoek van Nederland over de Out of Home-markt?

Download HIER gratis een Market Monitor gratis voorbeeld!

Welk pilsje is het best verkrijgbaar?

Ook dit jaar is Heineken weer de grote winnaar. Het merk is het meest verkrijgbaar op de Nederlandse terrassen, maar wel een stuk minder dan in de restaurants en cafés. Als we de kaart vergelijken met 3 jaar geleden zien we dat er weinig veranderingen zijn geweest. We kunnen zien dat Jupiler in een aantal gemeentes van de troon is gestoten door Hertog Jan en dat Heineken het beter is gaan doen in het noorden van Nederland. Het verovert 9 gemeentes en 2 van de Waddeneilanden, waardoor er nog maar 5 gemeentes zijn in Drenthe, Friesland en Groningen waar Heineken niet de eerste plek opeist.

Wat valt er regionaal op?

Het valt op dat de bieren van kleinere brouwerijen erg vaak marktleider zijn in de eigen regio. Voorbeelden zijn Bavaria in Brabant, Grolsch in Twente en Brand in Limburg. Alleen voor Amstel geldt dat niet. Omdat ook Heineken in Amsterdam gebrouwen wordt, moet het daar plaatsmaken. Amstel is het vaakst te vinden in een aantal plaatsten van Noord-Holland. Ook Hertog Jan, dat uit Noord-Limburg komt, trekt de aandacht. Samen met Heineken is het een populair biertje voor op het terras in regio’s die niet in de buurt liggen van de eigen brouwerij. Ook is het een stuk vaker op het terras te verkrijgen dan bij locaties zonder terras. Helemaal onder aan de kaart kan Gulpener nog in één gemeente zichzelf de winnaar noemen. In gemeente Gulpen-Wittem geniet menig wielrenner een frisse Gulpener na een lange fietstocht.

Market Monitor

Bovenstaande informatie is afkomstig uit onze Market Monitor. Hiermee meten wij merk-distributie voor verschillende foodservice-kanalen. Wil je weten hoe we jouw merk hiermee kunnen helpen? Derk en Anne-Matthijs gaan je helpen jouw markt beter te begrijpen. Laat HIER je gegevens achter en een van hen neemt binnen 2 dagen contact op om jou te helpen zoeken naar hét inzicht dat past bij jouw product.