Welke Buitenlandse Keukens zijn Populair in Nederland?

De Nederlandse restaurant sector kent een grote diversiteit aan keukens. De Chinese keuken is nog altijd goed vertegenwoordigd, al is de populariteit de laatste jaren wel flink gedaald. Ook de Italiaanse keuken, waaronder pizzeria’s, is populair in Nederland. In dit artikel lees je welke soort keukens het populairst zijn en waar deze te vinden zijn.

“Traditionele” Buitenlandse Keukens Blijven Goed Vertegenwoordigd

Van het totale aantal restaurants in Nederland heeft het grootste aantal het label “Internationaal” als type keuken. In onze segmentatie heeft dit type restaurant een menukaart met gerechten van over de hele wereld. Zo kan je bij dit soort restaurants vaak gerechten bestellen variërend van hamburgers en zeebaarsfilet tot pasta en saté. De top 3 van buitenlandse keukens bestaat uit de Chinese, de Franse en de Italiaanse keuken, een beeld dat veel mensen vanuit hun eigen omgeving zullen herkennen.

Zijn er Verschillen per Provincie?

Op regionaal niveau zien we dat, misschien niet geheel verrassend, het grootste aantal buitenlandse restaurants gecentreerd is rondom de randstad. Toch zijn er wel verschillen op te merken. In Limbug zijn bijvoorbeeld Griekse restaurants relatief populair.In Zuid-Holland zijn verreweg het meeste aantal Indonesische restaurants te vinden.

Buitenlandse Restaurants in de Grote Steden

In de vier grootste steden zijn internationale, Franse en Italiaanse restaurants het grootst, maar daar houden de overeenkomsten op. Zo staan Japanse restaurants in Utrecht op de vierde plek, terwijl in Amsterdam dit grill restaurants zijn. In Den Haag zijn er relatief veel Indonesische restaurants te vinden en in Rotterdam zijn juist weer Turkse restaurants populair.

Buitenlandse Keuken: Één van Vele Variabelen

Datlinq heeft miljoenen profielen van Europese foodservice locaties verzameld. Het type keuken is 1 van de vele variabelen waarover we beschikken en onze klanten kunnen gebruiken om hun ideale doelgroep te vinden.

Om het overzichtelijk te houden hebben we er voor gekozen niet alle 34 type keukens mee te nemen in dit artikel. In plaats daarvan zijn alleen de meest bekende en populairste type keukens geanalyseerd. Ben je benieuwd naar de andere types, of naar wat we nog meer weten over foodservice locaties? Kom dan langs bij ons hoofdkantoor in Rotterdam of neem contact met ons op!

Terug naar overzicht

Lees meer

Manager Key Accounts Datlinq Jasper

Hi there,

Onze Manager Key Accounts Jasper beantwoordt graag je vragen!