Welke Sportdrank- en Biermerken zijn het Best Verkrijgbaar bij Sportverenigingen?

verkrijbaarheid sportdrank- en biermerken sportverenigingen

Het is november en dat betekent dat de gemiddelde sportvereniging al weer een tijdje van start is gegaan. Populaire drankjes bij sportverenigingen zijn onder andere sportdranken en bier, al dan niet alcoholvrij. In dit artikel laten we je zien wat de verkrijgbaarheid is van de belangrijkste sportdrank- en biermerken bij Nederlandse sportverenigingen.

Welke Merken Sportdranken zijn Verkrijgbaar bij Sportverenigingen?

Onze Market Monitor geeft inzicht in de merkdistributie van een aantal productcategorieën in de foodservice markt. Hierdoor weten wij welke merken sportdranken bij sportverenigingen verkrijgbaar zijn. In Nederland zijn er 2.482 voetbalverenigingen, 1.840 tennis/squash verenigingen en 322 hockeyverenigingen. Het merk met de hoogste verkrijgbaarheid bij alle verenigingen is AA drink, dat bij maar liefst 85% van voetbalverenigingen, 78% van de tennisverenigingen en 62% van de hockeyverenigingen verkrijgbaar is.

De nummer 2 in de markt, Aquarius, doet het met name goed bij de hockeyverenigingen, met een distributie bij ruim 57% van de verenigingen. Verder valt op dat de overige merken het relatief goed doen bij hockeyverenigingen en dat ook Gatorade hier het hoogste distributieaandeel heeft, vergeleken met de andere sporten.

Biermerken bij Sportverenigingen

Veel sportclubs bieden de gelegenheid om na de wedstrijd een biertje te drinken, en voor veel clubs zijn de inkomsten uit alcoholverkoop hard nodig. In de horeca en retail is alcoholvrij bier aan een opmars bezig, en ook bij sportverenigingen is bijvoorbeeld Heineken actief in het aanbieden van alcoholvrij bier.

Bij alle drie soorten sport is er een grote kans dat je een Heineken biertje voorgeschoteld krijgt. Verrassend is wel dat bij hockey relatief veel Jupiler geschonken wordt, bij voetbal veel Amstel en bij tennis/squash Hertog Jan.

Wat zijn de Verschillen in Aantallen Biertaps per Sport?

Ook in de aantallen biertaps zijn er per sport verschillen te vinden. Zo zien we dat ruim 45% van de voetbalverenigingen 2 taps hebben in hun kantine. Tennis/squashverenigingen hebben relatief gezien het minste aantal taps. In ongeveer 24% van de gevallen heeft een vereniging namelijk geen biertap. Bij de hockeyverenigingen heeft een ruime 48% van de verenigingen 3 of meer taps.

Hoe doet jouw merk het in de markt?

Bovenstaande informatie is afkomstig uit onze Market Monitor en uit Data Outlet. Met behulp van onder andere deze twee tools weten wij veel over de foodservice markt. Ben je benieuwd waarmee wij jouw merk kunnen helpen? Kom dan eens langs op ons hoofdkantoor in Rotterdam of stuur neem contact met ons op!

50% korting op Market Monitor

Profiteer in de maand november nog van ons speciale eindejaarsaanbod en ontvang 50% korting op een Market Monitor jaarrapport!

Terug naar overzicht

Lees meer

Hi there,

Onze marketeers Judith & Isa beantwoorden graag je vragen!